Рятувальники вирушили з маленькими переселенцями зі Сходу України на «Острів розваг»

8 Серпня 2014 10:36
zhytomyr.mns.gov.ua

zhytomyr.mns.gov.ua

7 серпня співробітники ДСНС Житомирщини для дітей-переселенців зі Сходу України провели спортивно-розважальний захід «У здоровому тілі – здоровий дух!». Акція пройшла у ТРЦ «ГлобалUA», керівництво якого люб’язно відгукнулося на прохання рятувальників спільно організувати захід на території сімейного центру «Острів розваг».

Як відомо, частина вимушених переселенців з тимчасово окупованих територій та районів проведення АТО розмістилася у готелі «Житомир». Житомирщина завжди відрізнялася своєю гостинністю, а в такий складний для жителів зі Сходу України життєвий період, їм як ніколи потрібно допомогти відчути себе як вдома. Зокрема, співробітники ДСНС Житомирщини із задоволенням постійно підтримують наших співвітчизників.

– Варто зазначити, що це вже не перша зустріч рятувальників з вимушеними переселенцями зі Сходу України, – наголошуєначальник Управління ДСНС у Житомирській області Ігор Нікітчук. – Звичайно, вони не мають фінансової можливості самостійно організовувати собі подібні розваги. Ми прагнемо допомогти в першу чергу психологічно адаптуватися до нових, хоч і тимчасових умов проживання, отримати необхідні в умовах непростого часу знання з безпеки життєдіяльності та головне – позитивні емоції.  З цією метою з вимушеними переселенцями працюють психологи та фахівці прес-служби Управління ДСНС. В організації дозвілля допомагає міськрада, обласне телебачення, обласне управління культури. А сьогодні нас підтримав сімейний центр «Острів розваг», що в розважальному комплексі «Глобал».

Надзвичайники вже ознайомили внутрішньо-переміщених осіб з пожежно-рятувальною справою, відвідавши музей пожежної охорони, з історією космонавтики – завітавши до музею ім. С.П. Корольова. Настав час як слідує розважитися та загартувати своє здоров’я.

З кожною наступною зустріччю дітвора все з більшим нетерпінням чекає на рятувальників аби дізнатися, що останні підготували для них цього разу. Враховуючи те, що кожен маленький житомирянин мріє провести якомога більше часу в «Глобалі», співробітники ДСНС не знехтували такою можливістю та розважили дітлахів в найпопулярніших місцях торгово-розважального центру.

Для початку гості зі Сходу вирушили до мега-батуту «Глобал JUMPING». Наразі цей батутний комплекс є найбільшим в Україні. Малюки вже відчутно здружилися з рятувальниками і не соромились бавитись разом з ними. Сотні відвідувачів величезного Центру споглядали на те як весело та активно відпочивала компанія.. Інструктори, у свою чергу, допомагали виконувати різноманітні стрибки. Для найкмітливішої малечі, професіонали продемонстрували синхронні стрибки на батуті, різноманітні екстремальні елементи, а також сальто та піруети.

Після того як гості до схочу настрибалися, малеча вирушила у подорож дитячим лабіринтом, а старші – мали змогу покататися на роликових ковзанах. Ковзани рятувальникам далися легше. Одначе, кумедно було спостерігати як дорослі надзвичайники заплутувались у сітках, та проштовхувались крізь вузькі стіни лабіринту, адже малеча не хотіла відпускати їх ні на хвилину від себе.

 – З кожною наступною зустріччю я спостерігаю як моя дитина явно прикипіла до рятувальників, – каже мама Аліни. – Раніше моя донька не особливо йшла на контакт з незнайомим людьми, а зараз вона знайшла собі старшу подругу в обличчі співробітниці ДСНС. Аліна стала впевненішою в собі й тепер не боїться спілкуватися у компанії незнайомців.

По закінченню зустрічі, рятувальники зібралися з вимушеними переселенцями у затишній кав’ярні та вручили на згадку м’які іграшки, які зібрали рятувальники, та надувні кульки із символікою ДСНС. Батьки з дітлахами щиро подякували організаторам заходу за чудовий день та запросили відвідувати їх якомога частіше.

 IMG_0100 IMG_0114 IMG_0149 IMG_0181 IMG_0191 IMG_0197 IMG_0218 IMG_0220