Житомирський Центр творчості дітей і молоді хоче відзначити своє 80-ліття великим концертом

11 Серпня 2014 16:23
zhitomir.info

zhitomir.info

Житомирський Центр творчості дітей і молоді, в радянські часи – Житомирський міський палац піонерів, готується відзначити свій 80-річний ювілей.

Про це на зустрічі з журналістами 11 серпня розповів директор Центру з 1994 року Микола Полівода.

«Житомирський палац піонерів був заснований у далекому 1934 році 25 грудня. Тут у різні часи навчався кожен шостий житомирянин. Наш Центр – головний у місті комунальний позашкільний навчальний заклад, покликаний розвивати здібності та навички дітей у позаурочний час. На 80-річчя хотілось би зробити гарний концерт, і приурочити його до Дня міста. Не знаю, чи вийде, бо діти тільки зараз повертаються з відпочинку, а до початку навчального року та Дня міста залишилося дуже мало часу. Ну і плюс оренда приміщень. Своїх площ  для проведення великих концертів у нас немає, а концерт хотілось би провести великий  і гарний, щоб кожен колектив центру зміг продемонструвати свою майстерність. Не тільки сценічні види мистецтва, а й роботу гуртків – з вишивки, сувенірів, макраме, м’якої іграшки, бісероплетіння та інших. Недарма колишній президент України Віктор Ющенко купив виріб нашого гуртка бісероплетіння – прикраси для дружини, а у студії юних художників – картину. Який би колектив ми не взяли, вони з Міжнародних та Всеукраїнських конкурсів та фестивалів обов’язково повертаються з перемогою. Ось і півтора місяця тому хорова студія «Струмочок» повернулася із Франції з відзнакою», – розповів Микола Полівода.

Зі слів керівника Центру, влада Житомира приділяє велику увагу талановитим дітям міста, особливо в останні роки. Це помітно і по зовнішньому вигляду будівлі Центру – окрасі майдану Корольова, і по відремонтованому дахові, і по відновленій актовій залі, яка 20 років перебувала в аварійному стані. Чого не завадило б додати до оновленої будівлі Центру творчості – то це підсвітки у вечірній час, – вважає Микола Полівода. Однак керівник не хоче знову покладатися на міський бюджет, вважаючи, що це можна було б зробити коштом спонсорів.

«У міста й без цього вистачає нагальних потреб, краще було б звернутися з цим питанням до небідних мешканців Житомира. Адже нам потрібне не лише зовнішнє світло. Після ремонту актової зали нам потрібні світло та звук на сцені. Зала невелика, розрахована усього на 230 місць, однак ми хочемо створити гідне місце проведення концертних заходів для всіх навчальних закладів міста. Щоб люди йшли не тільки на якийсь традиційний звіт, а йшли на концерт для душі. Щоб відчували естетику не лише виконання, а якісної подачі. Звук, світло, антураж – все має значення», – переконаний Полівода.

Як повідомила керівник старшого хору хорової студії «Струмочок» Олена Маліновська, у липні 2014 року колектив студії, а також вихованці естрадної пісні під керівництвом Миколи Поліводи здобули перемогу на VII Міжнародному конкурсі-фестивалі дитячої та юнацької творчості «Усі ми діти твої, Україно!», що відбувся у таборі «Молода гвардія» в Одесі.

Колективи ЦТДіМ – багаторазові переможці Всеукраїнських і Міжнародних конкурсів з образотворчого, хореографічного, вокального, театрального, декоративно-ужиткового мистецтва в Україні, Білорусі, Росії, Литві, Болгарії, Польщі, Швеції, Німеччині, Франції, Італії, Іспанії, США, Японії, Індії та інших країнах світу.

Як повідомляв Житомир.info, у червні 2014 року хорова студія «Струмочок» Житомирського Центру творчості дітей і молоді представляла Україну на міжнародному фестивалі «Голос Миру» у Франції.

 

Джерело: zhitomir.info