У Житомирі посилено контроль за якістю води

13 Серпня 2014 19:25
vm.ru

vm.ru

За результатами розгляду подання прокуратури м. Житомира, внесеного начальнику міської санітарно-епідеміологічної станції щодо усунення виявлених порушень вимог Водного кодексу України, Законів України «Про питну воду та питне водопостачання», «Про забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення» двом працівникам оголошено догану.

Установлено, що Житомирське міськрайонне управління Держсанепідслужби в області не здійснювало повною мірою моніторинг забруднення питної води та поверхневих вод.

Зокрема, під час визначення якості води з міської мережі, громадських колодязів та водойм не досліджувалися радіологічні та паразитологічні показники.

Окрім цього, не проводилися лабораторні дослідження якості води із 170 водозбірних колонок, які відносяться до мереж міського водопроводу, унаслідок чого житомирянам могла постачатися вода сумнівної якості.

На вимогу прокуратури порушення законодавства щодо забезпечення повного контролю за якістю води усунуто, двох працівників притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

Джерело: 0412.ua