Бердичівські собаки «порвали» коростенців, а з ними – всіх житомирян

18 Серпня 2014 16:00
tverigrad.ru

tverigrad.ru

На базі Коростенської виправної колонії (№71) відбулися змагання з багатоборства кінологів на першість управління Державної пенітенціарної служби України в Житомирській області.

Коростенська ВК-71 вже традиційно приймає у себе змагання кінологів. Тут гарна матеріальна база – розплідник службових собак, який відповідає усім вимогам нормативно-правових документів, що регламентують діяльність кінологічної служби. Минулого 2013 року вона була удостоєна честі приймати у себе Всеукраїнські змагання з багатоборства кінологів Державної пенітенціарної служби України.

На змаганнях право назватись кращою кінологічною службою серед установ виконання покарань Житомирщини виборювали 5 команд у складі старших інспекторів з кінології, молодших інспекторів-кінологів та їх службових собак.

Оцінювала учасників змагань суддівська колегія на чолі із начальником кінологічної служби Північного регіонального управління Державної прикордонної служби України Юрієм Георгійовичем Бардасем. На запрошення управління гостем змагань став Валерій Борисович Висоцький – власник школи охоронних собак «Арес», автор 9-ти книг по собаківництву та національних навчальних програм «Собака супроводу» та «Охоронна собака».

Під час змагань їх учасники виконували нормативи ряду вправ та завдань – загального комплексу підготовки, роботи по сліду, обушку місцевості, пошуку стріляних гільз, вибір речі, затримання людини, яка чинить втечу, охорона затриманого та захист молодшого інспектора-кінолога, подолання смуги перешкод тощо.

Начальник управління ДПтС України в Житомирській області Василь Михайлович Бурак подякував Ю.Г. Бардасю та В.Б. Висоцькому за те, що відгукнулися на запрошення, та відмітив велику практичну користь, яку дають подібні змагання, адже під час молодші інспектори-кінологи не тільки показують усе, на що здатні вони та їх чотирилапі вихованці, а ще й спілкуючись із майстрами собаківництва мають змогу підвищити рівень своєї професійності.

У результаті тривалої та напруженої боротьби перше місце здобув молодший інспектор-кінолог Бердичівської ВК-70 Сергій Тимощук із службовим собакою по кличці Вулкан, друге місце посіли молодший інспектор-кінолог Коростенської ВК-71 Сергій Прохоренко та його собака Багіра, третій результат показав ще один кінолог Бердичівської ВК-70 Сергій Махмудов із собакою Астор. Переможець та призери були нагороджені грамотами начальника управління та цінними призами і подарунками.

Спеціальні заохочувальні призи від Валерія Висоцького отримали кінолог Райківської ВК-73 Юрій Охримчук та його пес Цезар, які показали кращий результат під час подолання смуги перешкод, зумівши поліпшити свій минулорічний результат у цій дисципліні під час Всеукраїнських змагань з багатоборства кінологів Державної пенітенціарної служби України, де теж були кращими серед усіх учасників змагань.

Загальнокомандне перше місце посіла команда Бердичівської ВК-70, друге місце – команда господарів змагань Коростенської ВК-71, трете місце зайняла команда кінологів Житомирської ВК-4.

Призерів тепло привітали учасники змагань, організатори, судді та гості, побажали їм і надалі показувати високі результати у службовій підготовці та під час повсякденного несення служби, а переможцям побажали достойно представити Житомирську область на Всеукраїнських змаганнях з багатоборства кінологів Державної пенітенціарної служби України.