Уряд продовжує скорочувати видатки на утримання органів державної влади

1 Вересня 2014 13:54
telegraf.com.ua

telegraf.com.ua

Заступник Міністра фінансів – керівник апарату Володимир Матвійчук на брифінгу у Клубі Кабінету Міністрів 29 серпня повідомив про скорочення видатків із державного бюджету на утримання державних органів та надання пільг за професійними ознаками.

Він нагадав, що 27 березня внесено зміни до Закону «Про Державний бюджет», яким зменшено видатки на утримання органів державної влади на суму 637,9 млн. грн. Крім того, було скорочено кількість органів державної влади та чисельність штатних одиниць на 28 тис.

При цьому заступник Міністра повідомив, що наступного року знову на 3% буде скорочено кількість держслужбовців. «Обсяг видатків у 2015 р. на заробітну плату для всіх державних органів буде передбачений на рівні 2014 р. Враховуючи, що буде здійснено підвищення соціальних стандартів, у тому числі і мінімальної заробітної плати, то нам прийдеться скорочувати знову чисельність державних службовців. За попередніми розрахунками, це скорочення повинно скласти у межах 3%», – сказав Володимир Матвійчук.

Він також нагадав про скорочення видатків на заробітну плату керівникам державних органів та народним депутатам, які з  серпня отримують лише посадові оклади. «30,8 млн. грн. – це вивільнені кошти», – повідомив заступник Міністра.

Володимир Матвійчук нагадав, що скорочено деякі соціальні виплати держслужбовцям, серед яких винагорода за сумлінну працю та виплати при виході на пенсію. Також змінено порядок нарахування пенсій держслужбовцям. Водночас Володимир Матвійчук наголосив, що Уряд продовжить ліквідацію спеціальних пенсій, окрім військових.

Також заступник Міністра повідомив, що змінами до держбюджету від 31 липня скорочено на 70% видатки на серпень-грудень поточного року для всіх контролюючих органів, окрім Державної фіскальної служби. За словами  заступника Міністра, «загальне скорочення видатків по цих органах склало 582,2 млн. грн.». Крім того, було скорочено на 7% видатки на утримання органів виконавчої влади, що у сумі склало 466,7 млн. грн.

Він повідомив, що у результаті прийнятого Урядом рішення про скорочення кількості легкових автомобілів для обслуговування державних органів влади зекономлено 41 млн. грн. (всього скорочено 1,8 тис. автомобілів).

Крім того, відповідно до постанови КМУ №65 від 1 березня 2014 року «Про економію державних коштів та недопущення втрат бюджету» за рахунок скорочення витрат на мобільний зв’язок в органах державної влади зекономлено 28 млн. грн.

За словами заступника Міністра фінансів, видатки на утримання Верховної Ради скороченоцьогоріч на 56 млн. грн.