У Романівському районі позбулися мільйонних боргів із зарплати та перевиконали б’юджет

4 Вересня 2014 15:59
ruporzt.com.ua

ruporzt.com.ua

2 вересня 2014 року голова Романівської райдержадміністрації свободівець Сергій Хоменкопрозвітував про діяльність на займаній посаді.

Свободівець прозвітував про те, як він виконує обіцянки. Зокрема мешканці селища Миропіль звернулися із низкою проблем, які за сприяння свободівця було розв’язано. Йдеться про відновлення терапевтичного відділення Центральної районної лікарні з цілодобовим перебуванням хворих; ремонт мосту та доріг; а найголовніше – сприяння у погашенні заборгованости по заробітній платі працівникам ПАТ Миропільська паперова фабрика.

“Враховуючи те, що Романівський район є не надто великим, зведений б’юджет на сьогодні виконано на 102 % – це перевиконання на 259 тисяч гривень. За кілька місяців збільшили ціну на закупівлю молока від населення, від 1,8 грн до 2 грн за літр. Для родини, яка щодня здає молоко, це неабиякі кошти.

Варто зазначити, що Романівська громада активно долучається до збору допомоги військовим на Сході. Останнього разу, на зібрані кошти, а це 9 тисяч гривен, закупили тактичні окуляри, спальні мішки, продукти харчування та сформували посилки для всіх мобілізованих бійців з району. Не залишаємо осторонь сім’ї військових – при адміністрації створена комісія, яка надає фінансову допомогу родинам.

У Романівському районі позбулися мільйонних боргів із зарплати та перевиконали б'юджет

Район виконав розпорядження голови ОДА щодо зменшення використання газу на 30% за рахунок реального переходу на альтернативні види палива, а не за рахунок навчання по суботах. Зокрема, у районі порахували, що буде значно вигідніше, якщо не віддавати ці об’єкти інвесторам, а самостійно переводити їх на альтернативне паливо. Такі проєкти мають окупитись за 1,5 місяці”, – розповів свободівець Сергій Хоменко.

“Бачимо, що місцева влада підтримує розвиток бізнесу в регіоні й докладає зусиль для того, аби створити для підприємців комфортні умови. Коли Сергій прийшов на посаду, він отримав мільйонні борги. Але за кілька місяців встиг реально багато зробити”, – наголосив голова ЖОО ВО “Свобода” Сидір Кізін.

Прес-служба Житомирської обласної організації ВО «Свобода»