Громадяни готові перетерпіти кризу, якщо олігархи перестануть красти і платитимуть до бюджету

5 Вересня 2014 19:43
tomenko.ua

tomenko.ua

Говорячи під час круглого столу «Схід + Захід» про енергетичні проблеми, які можуть очікувати українців в зимовий період, радник Президента Микола Томенко сказав, що суспільство буде здатне пережити кризу за умови, якщо Уряд надасть інформацію щодо реальної ситуації в цій сфері та проведе інвентаризацію енергетичного ринку України.

«Під інвентаризацією я розумію наведення порядку з видобуванням природного газу в Україні, де до сьогодні посередницькі структури, пов’язані з відомими бізнесменами і політиками, заробляють на Україні кошти, а Уряд досі не поінформував, в який спосіб він наводитиме порядок в цій сфері», – зазначив М. Томенко.

Він також зазначив, що є ще маса зловживань з продажем електроенергії за кордон та фірмами, що стоять за цим. «Очевидно, ми повинні зрозуміти, що олігархічні структури, що мали пільги для власного приватного виробництва, мають бути позбавлені можливостей за рахунок держави дотувати свій бізнес та поповнювати рахунки в офшорних зонах», – зауважив радник Президента.

Загалом, зазначив він, коли буде жорстка політика в енергетичній сфері, тоді і громадяни з розумінням поставляться до проблем, які чекають на них в зимовий період.