На Житомирщині можуть ввести шестиденний робочий тиждень

5 Вересня 2014 18:46
nikopol-tv.net

nikopol-tv.net

У зв’язку з економією енергоресурсів у зимовий період в області постало питання щодо переведення на 6-денний тиждень навчання у школах. Аби восени та весною вичитати максимальну кількість уроків, а взимку для учнів зробити довші канікули. Саме в той період, коли буде найпрохолодніше на вулиці та приміщення навчальних закладів потребуватимуть максимального опалення.

Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

За словами начальника управління освіти і науки облдержадміністрації Олександра Пастовенського, відповідно до статті 16 Закону України «Про загальну середню освіту» кожен заклад може корегувати структуру навчального року, але за погодженням із управлінням освіти і науки облдержадміністрації.

Першого вересня всі школи області розпочали працювати у звичному режимі. Питання щодо впровадження 6-денного робочого тижня у кожній школі вирішуватиметься окремо. Наразі проводяться зустрічі педагогічних колективів з батьками та учнями, аби спільно вирішити це питання. За словами посадовця, попередньо 11 районів та міст області мають намір внести зміни у структуру навчального року. Так у деяких школах можуть ввести шестиденний робочий тиждень лише у вересні-жовтні та у квітні-травні, коли світловий день найдовший.

«Економія енергоресурсів торкається всієї України. Але кожен регіон має свої особливості. У Рівненській області, наприклад, 6 днів на тиждень навчатися не будуть, а от у Дніпропетровській навпаки, адже там всі котли на газу. У нас же північні райони не змінюватимуть структуру навчального року. Там у більшості шкіл котли на дровах, тому зможуть власними силами опалювати приміщення і діти навчатимуться у звичному режимі», – зазначив Олександр Пастовенський.

Джерело: 0412.ua