У Держкомтелерадіо обговорили перспективи суспільного мовлення

5 Вересня 2014 19:38
stv.mediasapiens.ua

stv.mediasapiens.ua

У Держкомтелерадіо відбулася спільна нарада з Національною радою України з питаньтелебачення і радіомовлення, генеральними директорами обласних регіональних та державнихтелерадіоорганізацій на тему «Суспільне мовлення: перспективи та виклики».

Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко наголосив на важливості виконання закону про суспільне мовлення, реалізації якого чекає все громадянське суспільство України. Він запевнив керівників державних ТРК, що метою створення системи суспільного мовлення є не ліквідація ОДТРК, а їхня модернізація.

Генеральний директор НТКУ Зураб Аласанія представив проект моделі суспільного мовлення, розробленого компанією разом з НРКУ, ТРК «Культура», «Укртелефільмом», та запросив представників ОДТРК взяти активну участь у діяльності робочої групи. Наразі, повідомив він, є пропозиція перетворити регіональних мовників у виробничі суспільні центри, кожен з яких буде виробляти свої регіональні новини, а також сюжети та включення для новин НСТУ, крім того власні програми. Все це виходитиме в загальнонаціональний ефір НСТУ в рамках часових вікон, кількість яких і їх хронометраж обговорюється. Але всі ці пропозицію повинні широко обговорюватися зацікавленими сторонами.

Також учасники наради обговорили питання інформаційної безпеки держави та висвітлення виборчих перегонів.