На Житомирщині на лікування військовослужбовців заплановано 2 млн грн

12 Вересня 2014 12:45
0412.ua

0412.ua

Завершила роботу чергова сесія обласної ради, засідання якої тривало сім годин. За цей час депутати розглянули та прийняли рішення із 43-х питань.

Затвердили Програму соціальної підтримки громадян, які прибувають з тимчасово окупованої території, районів проведення АТО на територію Житомирської області, та військовослужбовців, працівників Зборойних Сил України, Нацгвардії, СБУ, інших силових структур області, що брали участь в АТО.

На реалізацію заходів програми передбачено 6,5 млн грн. коштів обласного бюджету: 500 тис грн. – для надання матеріальної допомоги переселенцям, які потрапили в скрутне матеріальне становище; 4 млн грн. – для відшкодування установам та організаціям витрат, пов’язаних із тимчасовим проживанням громадян, що прибувають до області; 2 млн грн. – для забезпечення проведення лікування та медичної реабілітації військовослужбовців.

Про це передає прес-служба обласної ради.

Представники громади більшістю голосів погодили внесення змін до обласних програм: розвитку агропромислового комплексу області на 2011-2015 роки щодо зменшення фінансування розвитку галузей та профілактики злочинності у області на 2011-2015 роки. Ухвалено зміни до обласного бюджету на 2014 рік.

Внесли зміни у додаток до рішення обласної ради «Про завтвердження Положення про порядок управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області». Це означає, що відтепер всі керівники всіх закладів обласної комунальної власності призначатимуться на конкурсній основі: після громадського обговорення заявлених кандидатур, рекомендацій постійних комісій обласної ради. Погодження того чи іншого призначення на посаду, як і раніше, відбуватиметься більшістю голосів у сесійній залі.

Депутати підтримали надання погодження користування надрами таким підприємствам: ТОВ «Корал» Довбиський фарфоровий завод», ДП «Тня», ТОВ «Лабродарит», ТОВ «Сілі-Кор».

Розглянули також 14 питань, внесених з голосу. Всі вони підтримані, у тому числі й 8 звернень депутатського корпусу до центральних органів влади.

Джерело: 0412.ua