Житомирщина збільшила випуск граніту

12 Вересня 2014 13:07
gvozdem.ru

gvozdem.ru

В області за 7 місяців поточного року виробництво промислової продукції зросло на 6,3% до минулорічного періоду, зокрема у добувній галузі – на 17,2%, у переробній промисловості – на 1,6%. Поряд з цим постачання електроенергії, пари та кондиційованого повітря зменшилося на 2,0%.

У міжрегіональному рейтингу за індексом промислової продукції Житомирщина посіла 2 позицію. В цілому ж по Україні спад промислового виробництва з початку року склав 5,8%.

У складі переробної промисловості області за січень–липень п.р. найкращі показники отримано у металургії та виробництві готових мета¬ле¬вих виробів, де обсяги зросли на 20,5%. У виробництві паперу та виробів з нього приріст становив 10,3%, харчових продуктів та напоїв – 9,0%, гумових і пластмасових виробів – 3,7%. 

Водночас у машинобудуванні обсяги скоротилися на 27,0%, у легкій промисловості, виробництві фармацевтичних препаратів, неметалевої мінеральної продукції – на 2,6–6,0%.

З початку року збільшився випуск граніту, каменю дробленого та крихти, мінералів і виробів з каменю. Також більше виготовлено котлів центрального опалення, металевих труб і профілів, паперу некрейдованого, виробів з паперу та картону, бетонних розчинів, паливних брикетів з деревини, освітлювального устатковання, білизни постільної, чоловічого одягу, косметичних засобів і меблів. 

Серед продуктів харчової галузі зросло виробництво м’яса великої рогатої худоби та ковбасних виробів, різноманітної молочної продукції, риби солоної, жирових спредів та сумішей, безалкогольних напоїв.

Джерело: zhitomirnews.com