Телемарафон «95-та, ми з вами!» на дві години об’єднав Житомир та Слов’янськ

15 Вересня 2014 18:00
zamkova.info

zamkova.info

На День міста у Житомирі відбувся телемарафон «95-та, ми з вами!». На розі вулиць Михайлівської та Лятошинського в обласному центрі зібралося більше тисячі житомирян та жителів області, по той бік екрана – бійці 95-ої окремої аеромобільної бригади у м. Слов’янську Донецької області. Земляки-військові наразі несуть службу у зоні АТО.

Телемарафон подарував можливість рідним побачити одне одного та поспілкуватися. Адже багато сімей не бачилися зі своїми батьками, чоловіками та синами ще з березня, коли пройшла перша хвиля мобілізації.

Дві години тривало емоційне спілкування з бійцями 95-ої бригади. Передати привіт, висловити підтримку, побажати найшвидшої перемоги та повернення додому прийшли не лише близькі військових, але й просто небайдужі люди. До закінчення телемарафону у Житомирі кількість учасників зросла на кілька сотень, адже пройти повз не міг ніхто.

Сьогодні Житомирська окрема 95-та аеромобільна бригада стала еталоном мужності та героїзму. Кожен житель Житомирщини підтримує наших земляків, хто як може. Область об’єдналася у прагненні миру та швидкого повернення наших героїв. Право на незалежність України у складі 95-ої бригади наразі захищають жителі з усіх районів та міст регіону.

Спілкуючись із журналістами, голова облдержадміністрації Сергій Машковський відмітив, що такі заходи дуже потрібні. Сьогодні люди прийшли на телемарафон за покликом серця, щоб висловити свою підтримку нашим військовим.

Кандидат у заступники голови облдержадміністрації Ярослав Лагута у свою чергу наголосив, що для нашої 95-ої бригади, яка перебуває на передовій, вкрай важлива підтримка в першу чергу від житомирян, від своїх земляків. Від цього залежить настрій, з яким вони йдуть у бій. Ми повинні своїми емоціями, душевним поривом зігріти та підтримати їх. Це важливо не лише для них, але й для нас.

Перший заступник Житомирського міського голови Сергій Сухомлин сказав про те, що Житомиру виповнилося 1130 років, але не історики пишуть історію – творять її люди, які живуть у місті. 95-та бригада перебуває на перших лініях оборони свободи та незалежності України. Житомир сьогодні об’єднався як одна сім’я і постійно допомагає нашим військовим. У місті ще будуть різні свята, але найбільше буде тоді, коли 95-та бригада повернеться з перемогою додому.

Телемарафон «95-та, ми з вами!» став ключовим заходом у рамках відзначення Дня міста Житомира. Цьогоріч, незважаючи на ювілей – 1130 років, пишних святкувань у місті не було. Адже усі житомиряни та жителі області понад усе прагнуть миру та чекають своїх рідних та земляків здоровими й живими додому.