На Михайлівській у Житомирі активісти збирали допомогу, а діти малювали листівки для військових

16 Вересня 2014 15:49
zhitomir.info

zhitomir.info

У неділю, 14 вересня, на вул. Михайлівський у Житомирі відбулася акція, спрямована на підтримку поранених військових, що перебувають на лікуванні в Житомирському шпиталі.

Про це повідомляють активісти Демократичного Альянсу, які разом з волонтерами госпіталю ініціювали збір необхідних речей та коштів для придбання ліків учасникам АТО.

На лікуванні в місцевому шпиталі знаходяться бійці з Житомирської області, Львова, Івано-Франківська, Запоріжжя, Донецька та інших міст. Поранені потрапляють в шпиталь відразу зі Сходу і часто не мають речей, документів, грошей, які згоріли чи вимушено були залишені. Тому виникла потреба в забезпеченні їх одягом та засобами гігієни, фінансовій підтримці для придбання необхідних ліків. Загалом, окрім речей та медичних препаратів, під час акції було зібрано 4469 гривень.

Поки тривав збір речей та коштів, маленькі житомиряни мали можливість намалювати малюнок, зробити листівку чи написати листа учасникам АТО.

Тим часом волонтери спілкувалися з усіма небайдужими житомирянами, розповідали про поранених в шпиталі та закликали не лишатися осторонь, приносити не лише потрібні речі, а й долучатися до відвідин і моральної підтримки бійців.

«Акцію було вирішено провести в День міста, щоб мати змогу долучити до допомоги більшу кількість житомирян. Багато людей хочуть допомогти, проте не знають чим, або не наважуються самостійно піти до шпиталю. Варто зазначити, що мало хто просто кидав до скриньки гроші чи мовчки ставив у палатку речі, люди були відкриті до спілкування, задавали запитання, ділилися своїми переживаннями стосовно ситуації в країні. Вражали малюнки дітей, їх усвідомлення того, що відбувається, прагнення миру, бажання написати пораненим найтепліші побажання. Ще раз переконалися у потрібності таких акцій і закликаємо всіх житомирян підтримати тих, хто зараз найбільше цього потребує», – зазначила одна з організаторів акції Тетяна Бачинська.

Джерело: zhitomir.info