Житомир сам забезпечить дітей з багатодітних родин відповідними посвідченнями

18 Вересня 2014 15:50
zoda.gov.ua

zoda.gov.ua

За українським законодавством діти з великих родин мають певні пільги і, зокрема, на проїзд в громадському транспорті. Для цього потрібно мати підтверджувальний документ їхнього статусу, тобто посвідчення, яке надає держава. Проте вже рік, як самих посвідчень немає, і як діяти в такому випадку в профільному Міністерстві не роз’яснили, каже заступник начальника управління у справах сім’ї, молоді та спорту міської ради Людмила Сікайло:
“Практично щодня кілька десятків звернень від сімей з цього питання. Мі звертаємося до вищих інстанцій, нас там годують обіцянками. Так ми дочекалися вересня, діти пішли до школи, ніяких змін чи роз’яснень ми не маємо”.
Тому виконком Житомирської міської ради прийняв рішення виготовити тимчасові Посвідчення дитини з багатодітної сім’ї. Цей документ буде діяти тільки на території Житомира до моменту отримання державних Посвідчень. Сьогодні на них чекають 600 дітей з Житомира. Всього ж в обласному центрі проживає 1332 багатодітні родини, які виховують більше чотирьох з половиною тисяч дітей