Замок-музей Радомисль відзначає День святої Софії

1 Жовтня 2014 16:31
roksolana-tour.com.ua

roksolana-tour.com.ua

Саме День святої Софії вважається Днем народження відомого історико-культурного комплексу. 30 вересня за церковним календарем – День Надії, Віри, Любові та матері їх – Софії.

Свій відлік історія Замку бере розпочинає у 1612 році, коли ченці Києво-Печерської Лаври збудували в Радомишлі, на березі річки Мика, між двома водоспадами «папірню» з виробництва паперу для друкування священних книг. Засновником першої паперової фабрики Центральної України вважають просвітителя і архімандрита Єлисея Плетенецького.

Нове життя «папірні» дала відомий громадський діяч і меценат Ольга Богомолець, зайнявшись в 2007 році відновленням «папірні» і будівництвом історико-культурного комплексу. Так, закинутий млин і звалище радянського періоду перетворилися на Замок-музей Радомисль, в якому Ольга Богомолець відкрила музей української домашньої ікони з колекцією в 5000 експонатів – єдиний у світі. Детальніше тут: http://www.radozamok.com.ua/history/history-of-the-castle

Сьогодні про замок знають і в Україні, і за кордоном. Тут проводяться урочисті церемонії, конференції, фестивалі та концерти. Двері Замку-музею Радомисль радо відчинені для гостей і друзів. А свята Софія накриває своїм ангельським крилом комплекс, народжений під її небесним покровительством.

З Днем Ангела, Замок-музей Радомисль! З Днем Ангела, Софії! Успіхів і процвітання в новій, мирній і щасливій Україні

Джерело: ladyportal.info