Протягом року житомирських студентів вчили, як планувати сім’ю

2 Жовтня 2014 15:37
1.zt.ua

1.zt.ua

У приміщенні конференц-залу Житомирської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Олега Ольжича 1 жовтня відбувся круглий стіл за підсумками проекту «Інформаційна кампанія з питань репродуктивного здоров’я та планування сім’ї».

Означена ініціатива реалізована Житомирською обласною молодіжною громадською організацією «Паритет» в межах програми «Здоров’я жінок України» за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку та Інституту ім. Джона Сноу.

Проект має на меті підвищити рівень обізнаності студентської молоді м. Житомир віком 15-19 років стосовно сучасних засобів планування сім’ї та хвороб, що передаються статевим шляхом, через проведення просвітницьких масових заходів із означеної тематики.

Тривалість реалізації проектної ініціативи – 1 жовтня 2013 року – 30 вересня 2014 року. Участь у заході взяли соціальні педагоги закладів професійно-технічної освіти м. Житомира, Інна Котенко та Ольга Дрозд, керівниця відділу менеджерів рекламної агенції «Proпозиція» Тетяна Плохотнюк, головний бібліотекар науково-методичного відділу Житомирської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Олега Ольжича Козаченко Галина Георгіївна, експерти та голова Ради ЖОМГО «Паритет».

Соціальний педагог ДПТНЗ «Вище професійне училище сервісу та дизайну» Інна Володимирівна Котенко відмітила, що питання обізнаності молоді стосовно сучасних методів планування сім’ї та запобігання поширенню хворобам, що передаються статевим шляхом, є актуальним як для України в цілому, так і для області та м. Житомира.

У межах реалізованої інформаційної кампанії були отримані наступні результати: підготовлено 15 модераторів/модераторок для проведення просвітницьких заходів з питань репродуктивного здоров’я серед молоді шляхом використання інтерактивної платформи «World Cafe» серед учнів Центру професійно-технічної освіти м. Житомира, Житомирського агроекологічного коледжу, Житомирського професійного ліцею сфери послуг, студентів Житомирського державного університету імені Івана Франка, ДПТНЗ «Вище професійне училище сервісу та дизайну» загальною чисельністю 268 осіб; проведено 8 квестів з означеної тематики для цільової аудиторії; організовано конкурс серед учнівської та студентської молоді на кращий відеоролик чи соціальну рекламу з питань репродуктивного здоров’я та планування сім’ї і нагороджено цінними призами.

Джерело: 1.zt.ua