Микола Томенко: Охлократія та отаманщина можуть знищити українську державу

4 Жовтня 2014 10:21
tomenko.ua

tomenko.ua

Виступаючи в Запоріжжі в ефірі радіо «Великий луг», народний депутат, радник Президента України Микола Томенко сказав, що кому, як не запорожцям не знати історію тих часів, коли протистояння місцевих ватажків, отаманів призвели до того, що зовнішні сили змогли зробити все, щоб ліквідувати початки української державності чи потопити у крові прагнення до свободи та незалежності.

«Сьогодні ми маємо дуже подібну ситуацію, коли героїзм і критичне ставлення до ситуації в країні та до багатьох представників правоохоронних органів чи влади різні фінансово-політичні групи використовують для того, щоб втягти представників «Самооборони» чи добровольчих батальйонів або у фінансові розбірки, або у зведення рахунків між бізнесом чи різними політиками», – зауважив М. Томенко.

Також, на його переконання, небезпечною є тенденція протиставлення підрозділів правоохоронців (СБУ, МВС тощо) добровольчим батальйонам, що беруть участь в АТО. «Мусить бути єдина підпорядкованість та спільна відповідальність, що в перспективі дасть можливість створити професійні Збройні Сили України, у складі яких повинні бути найкращі і перевірені учасники антитерористичної операції», – зазначив Микола Томенко.

Обговорюючи ідею люстрації в Україні, він зазначив, що система ухвалення рішень щодо перевірки людей, що приходять на посади, повинна бути зрозумілою і суспільно прийнятою, а самою перевіркою повинні займатися авторитетні і незаангажовані люди.

«Натомість на сьогодні складається враження, що так звана «народна люстрація» і можлива державна люстрація на першому етапі вже виглядають дуже подібно. Адже навіть конкуренти у виборчих округах замовляють за відповідну суму «пролюструвати» свого суперника для того, щоб перемогти на виборах», – зауважив М. Томенко.

Тому він ще раз наголосив, що так звана отаманщина і охлократія (тобто, влада натовпу) можуть знищити українську державу, як це вже не раз доводила історія.

Джерело: tomenko.ua