Сінгурівські школярі відзначили День Миру

4 Жовтня 2014 10:10
silske.org

silske.org

Для більшості людей планети Земля, мир – це повсякденна реальність. Там, де уклад суспільства міцний, безцінний дар миру може ніхто особливо й не помічати. Та чи всі діти на Землі живуть добре і щасливо? Для багатьох людей у сучасному світі спокійне життя – це лише казкова мрія, багато дітей страждають, вони не мають сім’ї, але мають багато горя. Для них, насамперед, і існує день Миру. В 1982 році своєю резолюцією Генеральна Асамблея ООН проголосила Міжнародний день миру, як день глобального припинення вогню і відмови від насильства.

З тих пір свято, що відзначається 21 вересня, залучило мільйони людей, охопивши багато країн та регіонів. Цей день закликає людей не тільки замислитись про мир, а й зробити щось заради нього.

По-особливому цю дату цього року відзначили у Сінгурівській школі: вестибюль був прикрашений дитячими малюнками та плакатами про мир і дружбу, надувними кульками, синьо-жовтими прапорцями, квітами. Кожна дитина цього дня була з емблемою голуба миру та дружби.

Дійство було відкрито загальношкільною урочистою лінійкою “Потрібен мир тобі й мені, і всім на світі дітям!”, логічним продовженням якої став святковий концерт. Символом свободи, дружби, миру та дитячої радості став флеш-моб “Сонце нам сяє, сяє, сяє…”. Закінчилося свято конкурсом малюнків на асфальті “Хай завжди буде мир”.

Сінгурівські школярі не можуть стояти осторонь тих подій, що відбуваються в нашій країні. Ми співчуваємо усім, хто опинився на Сході нашої країни та виступаємо із закликом до Миру! Тож наші школярі приєдналися до марафону “Діти за мир, за єдину Україну”, написавши листи, вірші, малюнки нашим солдатам у зону АТО, щоб підтримати їхній бойовий дух.

Учениця 4-го класу Бондарець Дарина, тато якої знаходиться у зоні бойових дій більше семи місяців, написала листа солдату:

“Дорогий солдате! Пише тобі звичайна дівчинка з Житомирщини. У мої дев’ять років я починаю розуміти, що таке війна. Мені гірко усвідомлювати, що народ, який завжди братався з українцями, сьогодні воює з нами і порядкує на нашій рідній землі. А ти, мужній і хоробрий солдате, не злякався пострілів і вибухів, поранень і смерті! Ти там, бо честь твоя і гідність не заплямовані відкупом і переховуванням, бо саме ти розумієш, що нашу Україну потрібно обороняти від лютого ворога, аби я і мої ровесники могли жити в мирі та злагоді.
Низько вклоняюсь тобі, солдате!
Вірю, що незабаром все скінчиться, і ти, живий та здоровий, повернешся до своїх люблячих дітей, до схвильованої матері, до отчого порогу. Знаю, що любов і підтримка рідних збереже тебе від злих куль. Молюсь за тебе, солдате. Пам’ятай: я з тобою, бо теж не хочу війни. Не чекатиму відповіді від тебе, а чекатиму повернення з перемогою”.

Це один з листів, написаних учнями Сінгурівської школи, які бажають всім миру та злагоди сьогодні, завтра і завжди!

Наталія Федорук,
президент учнівської органіізації ТЕМП
Сінгурівської
ЗОШ І-ІІІ ст.

Джерело: silske.org