У цивілізованих країнах лідери виборчих списків – це основа майбутнього Уряду чи керівництва парламенту

8 Жовтня 2014 11:58
tomenko.ua

tomenko.ua

Парадокс нинішньої парламентської виборчої кампанії полягає в тому, що багато партій пропонують аполітичні обличчя своїх списків. Натомість цілком очевидно, що це – вибори тих політичних сил, які сформують наступний Уряд і керівництво Верховної Ради.

На це радник Президента України Микола Томенко звернув увагу під час зустрічі з громадськістю у Дніпропетровську.

З огляду на це Микола Томенко порадив виборцям аналізувати першу десятку чи двадцятку списків з точки зору не «шоу –складової» (тобто, тих людей, якими політики «прикриваються» від виборців), а виходити з того, що, як мінімум, перша десятка – це ті люди, які мусять представляти дану політичну силу або в Уряді, або у відповідних напрямках діяльності в парламенті.

«Мода теперішньої виборчої кампанії – заховати політиків подалі у список і презентувати «симпатичних» людей, які, очевидно, за жодних обставин навіть сама політична сила, що поставила їх на початку списку, не бачить ні в майбутньому Уряді, ні на відповідних серйозних посадах у Верховній Раді. Таким чином, це чергова спроба обману виборців, і вони мають це розуміти», – підсумував М. Томенко.

Джерело: tomenko.ua