В українському центрі в Парижі відкрили художню виставку “Моя мирна Україна”

8 Жовтня 2014 11:56
tsn.ua

tsn.ua

1 жовтня, в Парижі, в Культурно-інформаційному центрі при посольстві України у Франції відкрилася художня виставка дитячих картин “Моя мирна Україна”. Виставку організував і провів Всеукраїнський благодійний фонд Ігоря Янковського у співпраці з Міністерством закордонних справ України.

Фонд Янковського “Ініціатива заради майбутнього” представив експозицію з 60 картин-переможців ІІ Всеукраїнського конкурсу дитячих картин “Моя мирна Україна”. Конкурс був організований і проведений ВБФ Ігоря Янковського навесні 2014 року. Головною ідеєю конкурсу та виставки організатори оголосили – єдину, мирну і неподільну Україну. Їм вдалося зібрати понад 600 дитячих робіт з усіх регіонів України, включно з півостровом Крим, Луганську і Донецьку області.

У Парижі виставка “Моя мирна Україна” експонується в стародавньому маєтку на авеню де Мессін. Цей будинок добре відомий в Парижі, адже він належав знаменитому Алену Делону. У ньому великий актор жив із зіркою екрану Ромі Шнайдер.

Більше 100 гостей, українських та зарубіжних дипломатів, представників французького парламенту і неурядових організацій, митців, музикантів – всіх хто цікавиться подіями в Україні, її багатою культурою, прийшли на прийом на честь відкриття виставки. Серед гостей були барон Філіп Сан-Соле і зірка електронної музики, засновник групи “Спейс” Дідьє Маруані, дочка президента Сенегалу Марія Лаура де Лаквівер, яка працює в ЮНЕСКО. А також Крістіан Кордейро з Національної асамблеї Франції, а також французький художник, і фотограф, Жорж Пляс, провідний блог про події в Україні французькою мовою.

Звертаючись до гостей прийому, Ігор Янковський зазначив: “Художня виставка, яку ми вперше проводимо у Парижі, покликана донести всій Європі мирні прагнення дітей України, їхні мрії про життя в єдиній і неподільній країні. Наш благодійний фонд, працюючи з дітьми і для дітей, намагається допомогти проявитися їхньому таланту, розгледіти його, і показати світу. Крім своєї культурної, творчої місії, ми також вважаємо своїм обов’язком заохочувати почуття патріотизму і любові до України”.

Відкриття виставки дитячих картин “Моя мирна Україна” супроводжувалося мультимедійною презентацією. Відеосюжети про проекти, реалізованих Фондом Янковського в Києві, Берліні, Брюсселі, Каннах допомогли присутнім побачити все розмаїття роботи Фонду, спрямованої на підтримку талановитих дітей. Демонструвалися відеоматеріали на проекторі, який Фонд Янковського передав в подарунок Культурно-інформаційному центру при Посольстві України у Франції. Урочистий вечір супроводжувала народна і сучасна українська музика, а гостей пригощали стравами французької та української кухні, приготовленої учнями Українсько-французької школи кулінарного мистецтва.

Раніше виставка дитячих картин “Моя мирна Україна” вже експонувалася в Києві, в Творчому центрі “Шоколадний будинок” на Печерську. На початку вересня вона була виставлена в Польщі, в рамках XXIV Економічного форуму в Криниці. Днями Фонд Янковського отримав запрошення організувати виставку у столиці Швеції – Стокгольмі.

Джерело: tsn.ua