У Житомирі вже всьоме відкриваються Дні польської культури

10 Жовтня 2014 10:52
zt-news.org.ua

zt-news.org.ua

Цього року вони збіглися у часі з двадцятип’ятиріччям створення Житомирської обласної спілки поляків та з двадцятим міжнародним фестивалем польської культури “Веселка Полісся”.

Голова обласної спілки поляків Вікторія Лясковська-Щур розповіла, що організувати свято мистецтва було непросто, але з цим впоралися, і на гостей чекає багата та різноманітна програма.

Перший концерт запланований сьогодні на 15 годину в житомирській музичній школі №1. Основні події пройдуть у п’ятницю, суботу та неділю:

“В п’ятницю в музичній школі №1 відбудеться круглий стіл “Романтизм та його національні інтерпретації” та концерт “Юліуш Зарембський і європейський романтизм”. В суботу запрошуємо всіх до обласної наукової бібліотеки, де відбудеться всеукраїнська науково-практична конференція “Активність польської громади – громадянська активність”. А ввечері 11 жовтня запрошуємо до обласного музично-драматичного театру на ХХ міжнародний фестиваль польської культури “Веселка Полісся”. В неділю в Кафедральному костьолі Святої Софії – Свята меса за мир в Україні та концерт “Боже, даруй нам мир!”

Традиційно до Житомира завітає багато гостей з Польщі та з України:

“На Сьомі дні польської культури приїжджає делегація з Сілезії, яка буде представлена першою особою, Маршалком Сілезького воєводства Республіки Польща Мірославом Секулою. Також приїжджають голови польських організацій з усієї України і голови польських організацій в Житомирській області”.

Організатори запрошують житомирян та гостей міста відвідати заходи, що відбуватимуться в рамках Сьомих днів польської культури.

Джерело: zt-news.org.ua