Микола Томенко: «Русский мир» на телебаченні повинні ліквідовувати Нацрада та Мінкульт

21 Жовтня 2014 11:45
tomenko.ua

tomenko.ua

Коментуючи те, що на своєму позачерговому засіданні Верховна Рада не змогла ухвалити закон про заборону російських серіалів (законопроект «Про внесення змін до Закону України “Про телебачення і радіомовлення», реєстр. № 5036, де одним із співавторів є Микола Томенко), Голова Комітету з питань свободи слова та інформації сказав, що відмова парламенту підтримувати цей закон не є трагічною.

Він нагадав, що його законодавча ініціатива полягала у стимулюванні більш активних дій Національної ради з питань телебачення і радіомовлення та Міністерства культури України в питанні реагування на змістовне наповнення українського телерадіопростору.

«Водночас, вже сьогодні можна і без цього законопроекту Мінкульту, що видає прокатні ліцензії, та Нацраді, яка контролює дотримання ліцензійних зобов’язань телерадіоорганізаціями, почати профілактичний, а потім і організаційний вплив на те, щоб телеканали еволюційним шляхом позбавлялися російських серіалів, де популяризується доктрина «русского мира», російська армія та спецслужби», – зауважив Микола Томенко.

Він також поінформував журналістів, що вже відбулося кілька зустрічей з керівниками каналів, і частина російських телесеріалів знята з показу.

«Думаю, що Р. Ахметов, С. Льовочкін та інші власники українських каналів не постраждають від того, що втратять певну суму грошей за закуплені російські серіали. Натомість це буде їхнім реальним, не декларативним, а практичним внеском у будівництво українського світу на вітчизняному телерадіопросторі», – вважає Микола Томенко.

Джерело: tomenko.ua