10 ознак, що ви проживете 100 років

23 Жовтня 2014 12:35
nashamama.com

nashamama.com

“Наша мама” підготувала для вас фактори, які впливають на довголіття:

Спадковість
Згадайте своїх родичів: чи є серед них довгожителі? Якщо так, то вітаємо, у вас хороші гени! Дослідження показують, що люди, у яких є родичі, що відзначили 100-річний рубіж, мають більше шансів прожити довго.

Коло спілкування
Численні дослідження показують, що люди, у яких велике коло спілкування, живуть набагато довше за своїх соціально ізольованих ровесників.
Також дослідження показують, що люди, пов’язані спільними інтересами, довше підтримують контакт в зрілому віці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Какао допоможе внормувати менструальний цикл

Пізні пологи
Прийнято вважати, що кращим віком для того, щоб стати мамою, вважається вік до 30 років. Але останні дослідження показують, що жінки, які народили після 40 років, частіше відзначають 100-річний рубіж. Жінки, які народили в інтервалі 35-40 років, також живуть довше.

Не переживайте
Дослідники помітили, що люди, що відзначили 100-річний рубіж, як правило, мають спокійний характер, їм не властиво віддаватися паніці і сумнівам.

А ви у формі
Один з факторів довголіття, який у стану контролювати кожен – це підтримка ваги в нормі. Серед довгожителів рідко зустрічаються люди, які страждають ожирінням або, навпаки, люди з недостатньою вагою. Ще один привід вести здоровий спосіб життя, бути фізично активним і скинути зайве

 

Джерело: nashamama.com