У Санкт-Петербурзі на марші протесту підняли українські прапори

3 листопадаа 2014 10:53
gazeta.ua

gazeta.ua

2 листопада в Санкт-Петербурзі пройшов традиційний Марш проти ненависті, який організовують щорічно з 2004 року в пам’ять про вбитого неонацистами правозахисника Миколу Гіренка.

Як повідомляє сайт Фонтанка.ру, оскільки марш був узгоджений з владою, зіткнень з міліцією не сталося. В акції взяли участь близько 300-400 осіб – представники коаліції “За демократичний Петербург”, партія “Яблуко”, рух “Солідарність” і Альянс гетеросексуалів за права ЛГБТ, а також партія РПР-ПАРНАС.

Цього року акція була присвячена також подіям в Україні. Учасники принесли з собою українські прапори і національний прапор кримських татар. На їхню думку, в Росії пропагують ненависть як до деяких соціальних груп всередині країни, так і до громадян сусідньої держави.

Нагадаємо, вчора Москві активісти “Солідарності” провели антипутінський пікет “Путін – хвороба, Майдан – ліки”, в якому учасники під прапорами Росії і України тримали плакати “SOS, російський фашизм”, “Ні війні з Україною”, “Путін – наш геморой”, “Свободу Надії Савченко”.

Джерело: gazeta.ua