Житомиряни зможуть долучитися до обговорення реформи спорту

6 листопадаа 2014 11:27
sportzt.com

sportzt.com

Вже понаді півроку Мінстерство молоді та спорту під керівництвом Дмитра Булатова працює над реформою спортивної галузі України. 16 жовтня було презентовано саму концепцію реформи і проект нового закону України “Про фізичне виховання та спорт”, а зараз триває робота над їх доопрацюваням. Житомиряни теж зможуть долучитися до обговорення реформи, надіславши в міністерство свої пропозиції та зауваження.

В листопаді Житомир відвідають представники Міністерства для регіонального обговорення напрямів реформи галузі спорту. Про це Спортивному Житомирурозповіла директор департаменту сім”ї, молоді та спорту Житомисрької ОДА Світлана Гресь. Щоправда поки невідомі ні дата візиту ні формат спілкування.

– До Житомира за окремим графіком мають приїхати два представники міністерства для проведення обговорення реформи спорту. Поки дати немає. Ми плануємо зібрати керівників всіх федерацій, спортивних шкіл та всіх, хто цією темою цікавиться, запросити пресу. Про час та місце заходу ми повідомимо пізніше, – сказала Гресь.

Поки керівники спортивних шкіл та федерацій мають ознайомитися із текстами реформи і закону та до 7 листопаад надати свої пропозиції по ним в Департамент. А вже на зустрічі з чиновниками з Києва кожен може дізнатися позицію Міністерства та отримати відповіді на питання, які їх цікавлять.

Зараз реформа викликала сильну критику за ідею створити замість ДЮСШ спортивні клуби. І якщо спочатку в міністерстві постійно говорили про плани реформувати ( а по суті роздерибанити) ДЮСШ, перетворивши їх на приватні клуби “по західному зразку”, то зараз навіть міністр Дмитро Булатов заявив, що ДЮСШ лишаться і будуть в пріоритеті у держави.

– Ініціативу міністерства щодо ДЮСШ сприйняли негативно всі. Було багато критики. Дуже багато негативу я почула в тому числі і на комітетських слуханнях. Тому міністр, я вважаю, прийняв мудре рішення, написавши лист про пріоритетність ДЮСШ. Будь-які реформи завжди сприймаються емоційно. Але насправді галузь спорту потребує змін. Інша справа, що вони мають бути обґрунтовані та доцільні, виважені. Особливо зважаючи на фінансовий стан держави, – вважає Гресь.

Джерело: sportzt.com