На Житомирщині увімкнуть сирени

12 листопадаа 2014 12:17
0412.ua

0412.ua

13 листопада з 14 до 15 години буде проведено комплексну перевірку територіальної системи централізованого оповіщення цивільного захисту області з поданням сигналу «Увага всім!», шляхом вмикання електричних сирен.

Мета її проведення – перевірити стан працездатності системи для використання за призначенням. Фахівці департаменту з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації звертатимуть увагу на технічну справність апаратури оповіщення, можливість якісної передачі мовної інформації по місцевому радіомовленню.

На Житомирщині встановлено більше ста електросирен, які включені в загальну систему оповіщення, тобто працюють від єдиного центру керування і можуть одночасно оповістити про біду населення як всієї області, так і окремого району чи міста.

Громадяни повинні пам’ятати, якщо лунає звук електросирен не менше трьох хвилин, це означає «Увага всім!». Щоб дізнатися, що скоїлося, і як саме необхідно діяти, потрібно негайно увімкнути радіоточку проводового мовлення або радіоприймач на хвилі обласного радіомовлення. Як правило інформація передається декілька разів.

На превеликий жаль, якщо у 2013 році функціонувало в області понад 50 тисяч радіоточок, станом на 1 січня цього року – лише 33 тисячі. Аналіз стану проводового мовлення за останні роки свідчить про їх скорочення в містах та районах області. А це обмежує доведення інформації до широкого загалу населення.

Джерело: 0412.ua