Парламент мусив би розпочати роботу зі звіту нинішнього Уряду, а вже потім обирати новий Кабмін

17 листопадаа 2014 14:40
tomenko.ua

tomenko.ua

Про це заявив радник Президента України Микола Томенко.

Він висловив сподівання, що на цьому тижні робоча група з підготовки засідання Верховної Ради України VIII скликання розпочне свою роботу. Як відомо, парламент розпочинає роботу з обрання Голови Верховної Ради, затвердження переліку комітетів та вирішення інших організаційних питань.

«Було би справедливо і правильно створити нарешті в Україні прецедент, щоб перед тим, як буде сформовано керівництво нової ВР, проголошена парламентська коаліція та обрані нові міністри, в парламенті був заслуханий звіт нинішнього Уряду», – вважає Микола Томенко.

На його думку, відсутність відповідальності урядовців в різні історичні періоди створила ситуацію, що робота багатьох високопосадовців нагадує народну мудрість «нацарював і втік» або «нацарював і пішов».

«Для того, щоб йти шляхом серйозних змін та реформ, які заплановані в коаліційній угоді, робочий варіант якої нещодавно був оприлюднений, необхідно провести своєрідний аудит країни, щоб розуміти реальну картину ситуації в Україні. Отож, було би нормальним створити прецедент, щоб перед обранням нового Уряду парламент заслухав звіт про результати діяльності нинішнього Кабінету Міністрів», – підсумував Микола Томенко.

Джерело: tomenko.ua