«Місто очима жінок» – новий проект запрошує до участі чарівних житомирянок

2 Грудня 2014 11:38
zhitomir.info

zhitomir.info

У Житомирі стартує проект громадської організації Демократичний Альянс Жінок «Місто очима жінок», покликаний дати відповідь на питання: чи зручний Житомир для мам, бабусь, бізнес-леді, домогосподарок та інших представниць прекрасної половини.

Про це повідомили організатори проекту в Житомирі.

Сучасні жінки, які прагнуть створити сім’ю, народжувати та виховувати дітей, але водночас залишатися активними у роботі, громадській, благодійній, творчій чи іншій діяльності, зустрічаються з величезною кількістю перешкод. Доводиться йти неосвітленими вулицями, нести на руках дитячі візки сходами будинків, стояти на зупинках поруч з місцями незаконної торгівлі алкоголем, довго очікувати в чергах у державних чи комунальних установах без можливості переповити чи погодувати дитину.

Демальянс Жінок запрошує до співпраці жінок різного віку, статусу і професій. Адже їх досвід на кожному етапі життя, у кожній окремій ситуації допоможе зрозуміти найголовніші потреби жінок в сучасних українських містах. Студентки, мами, активні працюючі жінки, бізнес-леді, домогосподарки, громадські діячки, волонтерки. Вони користуються громадським транспортом, керують авто, ходять пішки, їздять на велосипедах. Вони працюють, відпочивають, проводять час з сім’єю, друзями та подругами, паралельно встигаючи робити безліч щоденних справ.

Учасниці проекту стануть першопрохідницями, які допоможуть побудувати бачення ідеального міста, дружнього до жінок. Описавши свій досвід життя, роботи, відпочинку і пересування у п’яти різних містах, вони уособлюватимуть усіх українських жінок, показавши та озвучивши ті проблеми, на які ніхто досі не дивився їх поглядом.

Участь у проекті візьмуть п’ять українських міст – Вінниця, Житомир, Київ, Львів та Миколаїв. За результатами моніторингу відбудуться фотовиставки, круглі столи та розпочнеться робота над вирішенням найбільш нагальних проблем у кожному місті.

«Якщо ви любите своє місто, свій район, готові поділитись своїм досвідом життя у ньому, якщо знаєте, у чому вони є взірцем, а що хотілося б змінити відповідно до ваших щоденних потреб, тоді ми будемо раді бачити вас серед учасниць! Ви зможете не лише привернути увагу до проблеми, яка вас хвилює, але і допомогти безлічі інших жінок, які зустрічаються з такими ж викликами, задають ті ж питання і шукають альтернативні рішення», – закликають організатори.

Контактна особа – координатор проекту в Житомирі Тетяна Докиль (096) 6967416.

Житомир.info

Джерело: zhitomir.info