Микола Томенко: Корупцію в митниці і податковій можна викорінити лише за допомогою іноземців

5 Грудня 2014 14:42
provse.te.ua

provse.te.ua

Таку думку висловив народний депутат Микола Томенко на своїй сторінці у Facebook.

«Я розумію критику націоналістів та українських фундаменталістів щодо залучення іноземців до боротьби з корупцією у нашій країні , тому що вони… ідейно проти. Але не розумію «патріотичної» істерики політичних діячів чи народних депутатів, які не те, щоб своїх дітей української навчити, а й своїх депутатів і міністрів досі не навчили!», – написав він, коментуючи критику щодо «легіонерів» в новому уряді.

На переконання М. Томенка, залучення до урядової роботи іноземців є доречним і корисним. Зокрема, наприклад, стосовно вже традиційно найбільш корупційних сфер – митниці і податкової.

Проте залучати іноземців до роботи в уряді варто лише за умови отримання ними громадянства України, вважає народний депутат. «Саме тому я завжди критикував журналістів-заробітчан з “братньої” держави, що не прийняли громадянства України,та, відповідно, не декларують доходи, не несуть відповідальності перед законами нашої держави, але…з радістю вчать нас жити», – зауважує М. Томенко.

Питання з громадянством можна вирішити шляхом внесення змін до законодавства про можливість скороченої процедури прийняття українського громадянства за чітко визначених обставин. «Ми вже звикли до іноземців, що, отримавши громадянство,захищають честь України в спорті. Тож треба дати таке право й тим, що готові допомагати нашій державі не лише моральною підтримкою, а і справами», – підсумував Микола Томенко.