Курс «Основи самореалізації особистості старшокласника» планують реалізувати на базі ЗОШ Житомирської області

17 Грудня 2014 08:17
zhitomir.info

zhitomir.info

Нещодавно заслужений працівник фізичної культури та спорту, заслужений тренер, засновник дзюдо на Житомирщині Борис Ревнівцев випустив посібник «Основи самореалізації особистості старшокласника».

Він розповів Житомир.info, чому з’явилася потреба випуску такої книги.

«У зв’язку з тим, що я все життя займався питанням самореалізації особистості і реалізовувався через спорт, через бізнес, через державне управління, просто на часі стало питання це все об’єднати і підготувати його таким чином, щоби, в принципі, зробити таку доступну кожній людині систему, програму, курс, який би дозволив їй реалізовуватись по життю. На сьогоднішній день обласним управлінням освіти і науки облдержадміністрації наданий і підготовлений такий наказ про реалізацію цього курсу на базі загальноосвітніх шкіл. Чому ще це зроблено, тому що в 2013 році нова програма, новий державний стандарт до середньої освіти виник, в якому прописана необхідність приділити увагу дуже велику самореалізації особистості, тому це на часі і, скажімо так, мені запропонували стати керівником цього проекту, тому що я спілкуюсь з багатьма людьми і ми хочемо підготувати програму і підготувати такий курс», – пояснив автор книги.

Він зазначив, що курс з основ самореалізації особистості уже впроваджений у деяких школах Житомира.

«Він реалізується в загальноосвітніх школах міста Житомира. Планується реалізовувати його в подальшому, як експеримент, в школах області. Читається цей курс фахівцям, педагогам в інституті післядипломної освіти. У школах цей курс читають психологи, це їхня справа. Вони якраз ближче до цієї проблеми стоять і знають цих дітей, розуміють і їх сильні, і слабкі сторони. Вони допомагають їм через цей курс реалізувати себе як особистість», – зазначив Ревнівцев.

Автор посібника також розповів, що у Житомирі планується створити центр самореалізації особистості.

«Спецкурс з одного боку, а з іншого боку планується під цей проект створення центру, який буде називатись центром самореалізації особистості. І цей центр планує розпочати свою роботу в 2015 році. Поки що робота буде йти головним чином аналітична, тому що треба додаткові і глибокі аналітичні дослідження в цьому напрямку. Можливо це буде створений центр чи лабораторія в якомусь державному управлінні, про це теж нещодавно говорили з керівництвом і міста, і області, і вони зацікавились проектом. Тому сьогодні сказати впевнено, що і як воно конкретно, ще, в принципі, зарано, але от така робота ведеться, і хто хотів би приєднатись – я запрошую до цього», – наголосив Борис Ревнівцев.

Бажаючі взяти участь у проекті основ самореалізації особистості можуть звертатися до Бориса Олександровича Ревнівцева за телефонами: (050) 418-20-61; (097) 815-31-15.

Джерело: zhitomir.info