Депутати Житомирської ОДА погодили внесення Проекту бюджету на 2015 рік на розгляд сесії

16 Січня 2015 09:14
zhitomir.info

zhitomir.info

Якщо на 29 сесії Житомирської обласної ради депутати не приймуть бюджет на 2015 рік, то проблем із зарплатою 20 тисячам працівників бюджетних установ області не уникнути.

Про це на засіданні президії облради 15 січня говорив голова Житомирської обласної ради Віталій Француз, – повідомляє прес-служба облради.

«Нам в область передали фінансові повноваження, але не владні. І якщо ми не приймемо обласний бюджет, то не фінансуватиметься вся освіта, медицина, 3 спортивні товариства з дитячо-юнацькими спортивними школами, ветеринарна медицина – 184 заклади, за які ми відповідаємо. 20 тисяч працівників бюджетних установ нас запитають, коли вони отримають зарплати», – сказав Віталій Француз.

На 29-й сесії обласної ради депутати прийматимуть рішення з 23-х питань порядку денного.

Зі слів Француза, на цій сесії буде розглянуте головне питання – Про бюджет на 2015 рік, а все, що стосується перевиконання, і навіть Програму соціально-економічного розвитку області, можна розглянути на іншій сесії.

«Досить будувати повітряні замки. Треба прийняти бюджет, подивитися, що у нас є, і розпланувати, що ми можемо зробити, а не написати програму на десятки мільярдів і нічого не робити через відчутність фінансового ресурсу», – каже голова облради.

Шість постійних комісій підтримали Проект бюджету. Профільна комісія – з питань бюджету та комунальної власності – проголосувала таким чином: 5 – за, 5 – утримались, 1 – проти.

Після обговорення депутати погодили внесення Проекту бюджету на 2015 рік на розгляд сесії. Разом із тим, депутати мають намір прийняти звернення до центральної влади, аби з боку державного фінансування були враховані всі потреби Житомирської області.

Як повідомив Віталій Француз, після сесії в обласній раді відбудеться нарада з сільськими головами, керівниками районів і міст, де вони отримають консультації з питань сфери компетенції реєстраційної, фіскальної служби, земельного господарства та фінансових питань, – інформує прес-служба.

Прес-служба обласної ради

Джерело: Житомир.info