На Житомирщині молодь навчать як не стати жертвами торговців людьми

21 Січня 2015 12:12
dok.znaimo.com.ua

dok.znaimo.com.ua

10 січня 2015 року Жіночий інформаційно-консультативний центр, за фінансової підтримка Міжнародної організації з міграцій, розпочав реалізацію проекту «Підвищення обізнаності учнів професіно-технічних училищ Житомирщини щодо безпечної міграції та працевлаштування.»

Переважна більшість будівельних спеціальностей належить чоловікам. І саме такі спеціальності, як каменщик, крановщик, маляр-штукатур, бетонщик, фасадник, арматурник, електрогазозварювальник, повар-пекар і. т.п. мають високий попит на закордонному ринку праці.
Сезонний вид праці та низький рівень доходів в Україні штовхає молодь на напівлегальні та нелегальні роботи за кордон.

Проект спрямований на підвищення рівня обізнаності молоді, що навчається в професійно-технічних закладах, з явищем торгівлі людьми та основними способами їх запобігання.
Протягом 6 місяців реалізації проекту планується охопити навчанням 8 професійно-технічних закладів м. Житомира, м. Бердичева, м. Коростеня та с. Головіно, Черняхівського району, які випускають спеціалістів у сфері будівництва, побутових послуг та ресторанного бізнесу.

Проектом передбачається проведення 8 відео-лекторіїв з попередження торгівлі людьми та 12 навчальних тренінгів для учнівської молоді зазначених вище професійно-технічних закладів. Навчання молоді відбуватиметься за тренінговими технологіями з використанням методу «рівний – рівному».

По завершенню навчання буде сформовано команду тренерів, із числа учнівської молоді, яка надалі проводитиме інформаційні заходи з попередження торгівлі людьми для учнівської молоді професійно – технічних закладів Житомирщини, з поширенням брошур з порадами щодо безпечного пошуку роботи за кордоном та в інших регіонах України.

Климчук Марія

Джерело: Бердичів BIZ