Житомирщина готується відзначити 120-річчя Максима Рильського

17 Лютого 2015 10:46
visitkyiv.com.ua

visitkyiv.com.ua

З метою гідного вшанування пам’яті видатного класика української літератури ХХ століття, перекладача, публіциста Максима Тадейовича Рильського розпорядженням голови обласної державної адміністрації затверджено план заходів з підготовки та відзначення 120-річчя від дня народження нашого видатного земляка.

23 травня у с. Романівка Попільнянського району відбудуться урочистості та літературно-мистецьке свято «Романівська весна». В рамках свята у Житомирі 22 травня пройде всеукраїнська науково-краєзнавча конференція «Постаті землі Житомирської». Упродовж березня – травня у районах і містах області відбудуться районні, міські і обласний конкурси читців-аматорів серед дітей та молоді, переможці яких будуть нагороджені під час літературно-мистецького свята.

У плані заходів передбачено видання збірника віршів Максима Рильського «На білу гречку впали роси… за погодженням із Максимом Георгійовичем Рильським – директором благодійної організації «Фонд Максима Рильського «Троянда й виноград», онуком М.Т.Рильського.

У навчальних закладах області відбудуться бесіди, лекції, уроки, культурно-мистецькі заходи, засідання за круглим столом, науково-практичні конференції, диспути, вікторини, конкурси рефератів та читців, стінгазет, творчих робіт учнів, дитячих малюнків, присвячені ювілею поета.

У середній школі імені Максима Рильського та музеї-садибі Рильських у с. Романівка Попільнянського району будуть проведені ремонтні роботи, відремонтоване дорожнє покриття, виготовлені та встановлені інформаційні дорожні знаки до місць, пов’язаних з перебування Максима Рильського на Житомирщині.