Тарас Шевченко завітав до Дніпропетровського військового госпіталю

10 Березня 2015 15:01
hospital.dp.ua

hospital.dp.ua

З ініціативи Фонду Миколи Томенка «Рідна країна» у Дніпропетровському клінічному військовому госпіталі з нагоди дня народження Тараса Шевченка відбувся мистецький захід за участю відомих діячів культури.

Для воїнів АТО, що лікуються в госпіталі, волонтерів та працівників цього закладу читали твори Т. Шевченка та влаштували мистецьке дійство лауреати Національної премії України імені Тараса Шевченка, народні артисти України Анатолій Хостікоєв та Наталія Сумська, а також заслужені артисти України Анатолій Гнатюк та Олексій Паламаренко.

Відкриваючи цей захід, засновник Фонду «Рідна країна» Микола Томенко сказав, що його Фонд розпочав просвітницьку програму «Україна шанує Героїв», головна ідея якої – максимально підтримати наших військових, які, захищаючи Україну, отримали поранення та лікуються сьогодні у госпіталях України.

«Мій досвід та досвід моїх колег, що воювали в Афганістані, підказує, що ми не повинні забувати про тих людей, які воюють за Україну. І їм сьогодні потрібно не лише лікування, а і моральна підтримка, просвітницька робота, допомога в реабілітації та подальшому працевлаштуванні. З цією метою Фонд запропонував відомим діячам культури та мистецтва об’їздити військові госпіталі, заїхати у військові частини і підтримати військовослужбовців, які захищають Україну», – зазначив М. Томенко.

По завершенню мистецького заходу організатори акції передали Дніпропетровському госпіталю ліки, а також спеціальні видання, зокрема, так звані «військові Кобзарі», щорічники та іншу літературу в допомогу учасникам АТО.

Також Фондом «Рідна країна» було передано до бібліотек Дніпропетровська Українські щорічники на 2015 рік та диски для просвітницької роботи із серії «7 чудес України».

Микола Томенко подякував за організаційну підтримку і допомогу народному депутату Андрію Павелку та керівнику Фонду «Рідна країна» в Дніпропетровській області Володимиру Тюріну.