Уряд обклав додатковим 20% податком “багатих”

22 Березня 2015 10:41

Україна зобов’язалася перед МВФ підвищити прогресивність оподаткування, щоб більше оподатковувати дохід багатих.

Про це йде мова в документі МВФ, доповнюючий Меморандум, під назвою “Запит на розширену угоду з розширеною кредитної лінії та погашення угоди stand-by”.

Як йдеться в документі, в умовах реформування економіки та поступового підвищення податкового навантаження Україна не тільки переведе на загальний режим справляння ПДВ агросектору, що обумовлено Меморандумом МВФ, але ще посилить оподаткування доходів населення (податок з доходів фізосіб, ПДФО).

Зокрема, наша країна зобов’язалася підвищити прогресивність оподаткування, щоб більше оподатковувати дохід багатих”. Зараз діє дві шкали: доходи до 12 тис. грн оподатковуються за ставкою 15%, а понад цієї суми – по 20%.

Крім того, влада пообіцяла підвищувати оподаткування нерухомості. А саме: зменшувати розмір пільги, з якої податок не платить більшість українців. У 2015 році нічого не треба платити, якщо загальна площа житла становить менше 120 кв. метрів, а з 2016 року – 60 кв. метрів. Також чиновники пообіцяли МВФ підвищувати саму ставку податку. Але в документі не йдеться наскільки саме і коли.

Але як робить цей уряд. знову заплатять не багаті 

Джерело: businessua.com