Житомиряни зібралися біля Монументу Слави з нагоди Дня Перемоги. фото

10 Травня 2015 12:59

14

Тисячі житомирян 9 травня приєдналися до святкових заходів з нагоди Дня Перемоги біля Монументу Слави. Серед присутніх на заході ветерани та їх рідні, учасники АТО на Сході країни, військовослужбовці, курсанти, представники влади області та міста, нардепи, мешканці Житомира, священослужител

Відзначимо, що місця для ветеранів підготували в перших рядах, а позаду них майоріли червоні прапори. Ближче до Монументу молодь тримала державні жовто-блакитні прапори, а навколо вічного вогню встановили спеціальну металеву конструкцію “живого маку”.

Свої маківки поблизу Монументу перед початком святкувань “висадили” учні місцевих навчальних закладів і після цього розійшлися.

На мітингу традиційно виступали чиновники й посадовці, а також представник різних конфесій, відзначаючи, що постійно моляться за мир в країні, здоровя наших вояків і завершення подій на Сході. При цьому, заявляють вони, мир – це не лише відсутність війни, а Христос серед нас.

Голова Житомирської ОДА Сергій Машковський у своєму виступі згадав традічні події 1939-1945 років і те, якою ціною нині українцям відстоювати свою свободу. “Слава ветернам! Слава учасникам АТО! Слава Україні!”, – звернувся Машковський.

Свої вітання та побажання по черзі виголошували учасники різних збройних конфліктів, які відбувалися поза межами України у різні роки. Вони також передавали символічну “естафету миру”, наповнюючи стріляну гільзу, фарбовану у блакитно-жовтні кольори, житомир. Далі її закрили і передали керівництву ВДВ.

На закінчення усі приєдналися до створення живого маку памяті, заповнюючи конструкцію квітами.

Юлія ДЕМУСЬ

 

Джерело: 1.zt.ua