У Житомирі діти підтримали поранених військових концертом. фото

13 Травня 2015 11:28
1.zt.ua

1.zt.ua

У Житомирському військовому госпіталі 8 травня на позитивний лад і перемогу військовослужбовців налаштовували танцювальні й вокальні колективи з міського культурно-спортивного центру.

Діти впевнені, що, чим більше у житті їхніх захисників буде подібних моментів, тим менше в них буде приводів згадувати про пережите на Сході країни за період АТО.

Візит талановитої молоді поранені бійці сприйняли особливо радісно, адже усі ці місяці, поки вони виконували бойові завдання чи проходили лікування після отриманих травм та поранень, вдома на кожного чекають власні діти, хрещеники, племінники та навіть онуки.

Окремо для героїв цього дня свої листівки та вироби ручної роботи передали учні ліцею № 25, школи № 36, дитсадку № 42, а також студенти і співробітники музичного училища ім. В.Косенка та усі небайдужі придбали для хлопців живі квіти, солодощі, фрукти, цукор, чай. За кошти, які пожертвували представники Михайлівського собору, волонтери госпіталю придбали піцу, якою по завершенню  заходу частували бійців, медичний персонал та юних учасників заходу.

Кожен номер присутні у залі зустрічали оплесками і так само гучно проводжали дітей, які цього дня для військових співали пісні та читали вірші про дружбу, родину, Україну, козаків, матусь, що чекають кожного живим та з перемогою. Малеча і більш дорослі вихованці Центру представляли театралізовані номери, зображали у танці найкращі якості українських захисників – силу, відвагу, міцність, героїзм.

Організатором концерту виступила волонтер госпіталю Світлана Іщук, яка щоденно провідує бійців, починаючи з літа минулого року. Каже, що зазвичай допомагає вирішувати найбільш нагальні потреби – придбати ліки, яких нема в наявності, забезпечити змінним одягом, взуттям, засобами гігієни, транспортом. Крім цього, Світлана виступає свого роду «екскурсоводом» для тих, хто вирішив прийти вперше у госпіталь. Жінка знайомить з пацієнтами по відділеннях, підказує які гостинці краще взяти з собою, як правильно спілкуватися і підтримувати хлопців з передової. Волонтерка переконує, що варто зробити перший крок і тоді вас не полишатиме бажання допомагати нашим захисникам, адже не завжди гроші вирішують всі питання. Для багатьох важлива увага і вони мають бачити, що на мирній території їх не забувають і саме за цих людей вони тримають оборону на сзхідних кордонах країни.

Прикладом такої уваги надзвичано великої кількості людей і став концерт 8 травня – в День памяті та примирення.

« До організації та проведення цього концерту було залучено десятки людей, серед яких наші друзі із різних навчальних закладів, волонтери, керівництво культурно-спортивного центру, талановита молодь, яка розуміє, що мистецвто лікує, – відзначає Світлана Іщук. – Я дуже вдячна зразковому ансамблю народного танцю «Колорит» (керівники Світлана і Руслан Давидови), танцювальному колективу «Мрія» (керівник Наталія Тржицяк), хореографічного театру «Енергія» (керівник Ольга Глібко), народному театральному колективу «Юність» (керівник Тетяна Мокра), театральному гуртку «Веселка» (керівник Анна Щепанська), зразковому ансамблю «Водограй» (керівник Олександр Шоромко), лауреатам міських та обласних конкурсів Марії Ревінцовій та Лізі Свириденко, а також всім, хто знайшов час і можливість в черговий раз зробити таку гарну справу».

Після концерту дітвора роздавала своїм вдячним глядачам квіти, а також чатсину подарунків рознесли бійцям по палатах.

Юлія ДЕМУСЬ

Джерело: 1.zt.ua