Які населені пункти увійдуть до територіальної громади з центром у Житомирі. Проект рішення

18 Травня 2015 13:32
zhitomir.info

zhitomir.info

На черговій сесії обласної ради планують схвалити перспективний план формування територій громад Житомирської області.

Відповідний проект рішення сесії опублікований на сайті облради 15 травня.

«Відповідно до статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статей 5, 11 Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад», пункту 6 розпорядження Кабінету Міністрів України від 18 червня 2014 року №591-р «Про затвердження плану заходів щодо реалізації Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні», Методики формування спроможних територіальних громад, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 08.04.2015 № 214, враховуючи подання обласної державної адміністрації від 14.05.2015 № 2208/51/2-15, рекомендації постійних комісій обласної ради, обласна рада вирішила схвалити перспективний план формування територій громад Житомирської області (додається). Обласній державній адміністрації подати перспективний план формування територій громад Житомирської області для затвердження в установленому порядку до Кабінету Міністрів України», – йдеться у проекті рішення.

У проекті перспективного плану формування територій громад Житомирської області, є паспорти 39 територіальних громад. Нагадаємо, зараз у Житомирській області є 23 райони, 5 міст обласного значення та 7 міст районного значення.

До складу Житомирської територіальної громади з центром у м.Житомирі планують включити крім Житомирської міської ради Новогуйвинську селищну раду, Ліщинську територіальну громаду та 29 сільських рад, які зараз розташовані на території Житомирського району.

Житомир.info: Які населені пункти увійдуть до територіальної громади з центром у Житомирі. Проект рішення

Як повідомляв Житомир.info, 14 квітня в облдержадміністрації відбулась нарада щодо добровільного об’єднання територіальних громад. Розпорядженням голови ОДА створена регіональна робоча група, яка до 15 травня 2015 року повинна розглянути перспективний план формування територіальних громад Житомирської області, надати висновок щодо відповідності його вимогам Конституції, законам України, та подати на схвалення обласній раді. За словами заступника голови облради Руслана Годованого, процес об’єднання громад триватиме 5-7 років і на найближчих місцевих виборах люди так само обиратимуть депутатів і сільських голів.

Джерело: zhitomir.info