Отримати субсидію можна навіть із заборгованістю за комунальні послуги

19 Травня 2015 15:13

businessua.com

businessua.com

Громадяни, які мають заборгованість за житлово-комунальні послуги, також мають право подавати документи для одержання субсидії. І вона їм буде нарахована.

Для отримання допомоги громадянам потрібно буде лише оплатити частину комунальних платежів, відповідно до доходів.

Якщо в період отримання нарахувань громадянин не платить свою частку відповідно з доходами, то виплати припиняються. Є лише один виняток: якщо людина надасть довідку про заборгованість по зарплаті, вона може не оплачувати навіть свою частку платежу до моменту погашення заборгованості перед нею.

Передбачено, що в період отримання житлової субсидії громадянин зобов’язаний оплачувати хоча б половину платежу. Одну частину він сплачує самостійно, виходячи зі своїх доходів, а іншу за нього перераховує держава. Тому якщо людина не сплачує свою частку відповідно до доходів, то в такому випадку державна допомога припиняється.

Коли громадянин подає довідку з місця роботи про те, що дійсно в нього є борг по зарплаті, субсидія відновлюється і продовжує фінансуватися. Подавати таку довідку потрібно кожного місяця не пізніше 15 числа, інакше вас вважатимуть боржником і припинять нараховувати компенсацію на житлово-комунальні послуги.

За розрахунками Мінсоцполітики, до 20 % сімей (близько 3 млн осіб) можуть в 2015 р. звернутися за субсидією, на це в бюджеті закладено 25 млрд грн. «У середньому сім’я отримає в рік до 8000 грн субсидії», – повідомив раніше прем’єр Арсеній Яценюк.

Нагадаємо, за попередніми даними, на Житомирщині близько 200 тис. сімей мають право одержувати державну допомогу.