На базі обласних телерадіокомпаній варто створити суспільне за формою та українське за змістом мовлення

31 Травня 2015 11:14
tomenko.ua

tomenko.ua

Голова комітету всеукраїнського фестивалю «Кобзар єднає Україну», народний депутат Микола Томенко на відкритті фестивалю сказав, що «сьогодні вкрай важливо проводити такі заходи, адже необхідний новий погляд  у справі просування ідей творчості Шевченка. Фестиваль дасть можливість ознайомитись із творчими доробками обласних телерадіокомпаній, із найкращими телевізійними та радіопроектами, пов’язаними із життям та творчістю Тараса Шевченка. Метою даного фестивалю є те, щоб теле- та радіопрограми на шевченківську тематику стали відомими всій країні і їх могли показати у всіх регіонах».

Водночас, говорячи про долю обласних телерадіокомпаній, народний депутат України Микола Томенко наголосив, що  «переконаний, що місцеве самоврядування однозначно  підтримає створення на базі обласних телерадіокомпаній регіонального суспільного телерадіомовлення. Оскільки цілком зрозуміло, що лише на базі обласних телерадіокомпаній в областях може з’явитись суспільне за формою і українське за значенням телебачення і радіо. Навряд чи можна сподіватись від комерційних каналів, що вони будуть активно пропагувати українську культуру, історію, готувати дитячі чи спортивні програми», – розповів голова оргкомітету, засновник фонду “Рідна країна” Микола Томенко. Він також нагадав, що відповідно до Закону України «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України», підтримано його пропозицію про необхідність правового регулювання статусу суспільного мовлення на регіональному рівні.

«Я сподіваюсь, – заявив Микола Томенко, – що протягом шести місяців, як передбачено Законом «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України»  уряд подасть нам пропозиції по створенню регіонального телерадіомовлення. Отож, ідея знищити чи приватизувати обласні телерадіокомпанії не буде реалізована, а на  базі обласних телерадіокомпаній будуть мовити суспільні місцеві теле- і радіоканали!»