Як українці плнують відпочивати у 2015 році – КМІС

13 Червня 2015 12:30
turystam.in.ua

turystam.in.ua

До Криму планує їхати 1% опитаних українців, рік тому бажаючих відпочити в Криму було 2% опитаних, повідомляється на офіційному сайті КМІС.Найбільша кількість тих, хто планує відпочинок у Криму, сконцентрована в Східному регіоні України (2% опитаних). Однак і їхня кількість суттєво зменшилася: у 2014 році їх було 7%. У Південному регіоні України позитивно відповіли 1% опитаних, в інших регіонах – 0%.

Дослідження показало, що станом на середину травня 2015 року 68% українців не планують відпочивати. Ця кількість збільшилася порівняно з 2014 роком (було 62%). Кількість тих, хто не має можливості кудись поїхати, становить 24%. У 2014 році таких було 17%, різниця є статистично значущою, – зазначають в інституті соціології.

Найбільша кількість тих, хто планує відпочинок за кордоном сконцентрована в Центральному регіоні України (3% опитаних). У Західному регіоні – 1% опитаних, в інших регіонах – 0% опитаних.

Найбільша кількість тих, хто не планує літню відпустку в цьому році, живуть у Західному регіоні України (73%), найменша – у Південному (61%). Серед жителі Центрального та Східного регіонів не планують літню відпустку відповідно 68% і 67% опитаних.

Поїздку в Карпати та інші місця України більше планують у Західному (9%) та Центральному (7%) регіонах України, найменша кількість таких респондентів – у Східному регіоні (2%). У Центральному регіоні позитивно відповіли 5% опитаних.

У заміських будинках і на дачах найбільше планують відпочивати в Південному регіоні України (9%), менше в Західному регіоні (2%). У Центральному регіоні позитивно відповіли 5% опитаних, у Східному – 6%.

Кількість респондентів, які збираються поїхати в село до родичів, практично не відрізняється по регіонах країни: у Центральному регіоні позитивно відповіли 5% опитаних, у Південному та Східному – 4%, в Західному – 3%.

Методом особистого інтерв’ю опитано 2022 респондентів, які живуть у 108 населених пунктах усіх областей України (крім Криму) за стохастичною вибіркою, репрезентативною для населення України старше 18 років. У Луганській області дослідження проводилося тільки на територіях, підконтрольних Україні, у Донецькій області – на територіях, підконтрольних Україні, а також у Донецьку (який не є підконтрольним Україні).