Як ми самі себе обманюємо

18 Червня 2015 17:31

Ілюзії – це викривлене сприйняття реальності. Вони змушують нас вірити в те, чого не існує. Вони дуже небезпечні, тому що оточивши себе ними, люди перестають розвиватися, прагнути до своєї мрії і роблять необдумані вчинки. Ось найпоширеніші ілюзії у нашому з вами житті:

Я займуся цим пізніше, просто зараз у мене немає часу…

Це найпопулярніша ілюзія. Не існує такого поняття, як “немає часу”. Час є завжди, і лише ви можете вирішити, як його використовувати. Якщо щось дійсно важливе для вас, ви знайдете для цього час автоматично.

Я можу досягти своєї мети швидше…

Багато хто прагне дістатися до пункту призначення раніше терміну. Але це неможливо. Рухаючись до своєї мети, ви повинні пройти всі віхи. Якщо ж ви пропустите хоча б одну з них, досягнута мета не виправдає ваші очікування.

Я контролюю…

Ви не контролюєте абсолютно нічого, крім власного розуму. Життя в будь-який момент може піднести вам несподівані сюрпризи.

Я буду щасливий, якщо…

Багато людей помиляються, думаючи, що настане завтра і станеться щось хороше, проблеми зникнуть і вони будуть щасливі. Бути щасливим можна лише зараз, а якщо ви не можете знайти для цього причину вже, ви не знайдете її і в майбутньому. Спробуйте змінити ваше сприйняття навколишнього світу і, можливо, ви побачите, що для того, аби радіти життю, необов’язково чогось чекати.

Я можу змінити інших…

Не варто плекати ілюзії, що ви коли-небудь зможете змінити іншу людину. Ви можете лише змінити своє ставлення до неї або надихнути її на те, щоби вона спробувала змінитися самостійно.

Я зроблю це, коли…

Не обманюйте самі себе, придумуючи причини відкласти ваші справи на потім. Так, ви можете чекати цілий рік, поки приїде ваш дядько, щоби він допоміг вам поклеїти шпалери. Але будьте певні, коли він приїде, знайдеться ще тисяча проблем, що завадять вам це зробити. Якщо у вас є дійсно важлива справа, займіться нею прямо зараз, інакше ви можете ніколи її не закінчити.

Я займусь спортом, коли у мене буде на це більше сил…

Якщо ви хочете зайнятися спортом, почніть прямо зараз, а якщо не хочете цього робити, не виправдовуйте себе помилковими обіцянками.

Джерело: UA Modna