У складі делегації від Житомирщи на «Бандерштат» поїдуть учасники АТО

10 Липня 2015 12:47
Житомир.інфо

Житомир.інфо

У Житомирі 8 липня відбулася прес-конференція під час якої обговорили поїздку житомирської делегації на один з найбільш помітних щорічних фестивалів українського опору «Бандерштат-2015», повідомляє Житомир.інфо

Представники оргкомітету фестивалю «Бандерштат», який пройде в Луцьку і буде тривати з 31 липня по 2 серпня, розповіли про особливості цьогорічного заходу.

«Цього року програма фестивалю буде насиченою. У нас діятиме дитяче містечко – це для сімейних пар. У нас буде літературна сцена, нічна акустична сцена, де можуть взяти участь молодіжні гурти. Також на території іподрому буде велика головна сцена, де виступатимуть Brutto, O.Torvald, Onuka, Тартак та наш місцевий гурт «Фіолет». Працюватиме ярмарка, будуть мистецькі майстер-класи, спортивні змагання, велоекскурсії й наметове містечко. З програмою фестивалю більш детально можна ознайомитися у нас на сайті», – розповіла представник оргкомітету фестивалю «Бандерштат» Наталія Будчик.

За словами регіонального представника фестивалю «Бандерштат» Олени Галагузи, цього року до Луцька у складі житомирської делегації поїдуть учасники АТО.

«Цього року в Житомирській області до поїздки на фестиваль підійшли принципово: не кожен зможе поїхати. У складі житомирської делегації будуть учасники антитерористичної операції, волонтери і деякі журналісти. Варто відзначити, що програма фестивалю з кожним роком стає все дедалі кращою. І особливий сентимент для мене – це, коли позаторік я була на «Бандерштаті» виступав Кузьма. І дійсно навертаються сльози, і я ніколи не забуду його слова: «Боже, тут стільки людей, які не пиячать, не бухають, і наскільки класна аудиторія». І це дійсно так, адже там діє заборона вживати алкогольні напої і приносити їх з собою. Сам фестиваль не змінив своєї суті, він так і називається фестиваль українського опору, тому що цей опір не лише зовнішній, але й внутрішній. «Бандерштат» не просто музична подія – там будуть відбуватися багато цікавих речей в суспільно-політичному контексті. Це будуть різні гутірки, зустрічі з цікавими людьми: митцями та письменниками», – повідомила регіональний представник фестивалю «Бандерштат» Олена Галагуза.

Житомир.info: Житомирські АТОшники поїдуть на фестиваль «Бандерштат» до Луцька

Поїздку по квитках на фестиваль фінансує департамент сім’ї, молоді та спорту Житомирської облдержадміністрації.

«Вже другий рік поспіль на фестиваль «Бардерштат» їде житомирська делегація за підтримки департаменту сім’ї, молоді та спорту. Ми фінансуємо поїздку та допомагаємо в рамках патріотичного виховання. Чим більше буде популяризації таких фестивалів, тим більше буде розуміння між молодим поколінням. Я бажаю всім молодим людям поїхати на фестиваль і відчути той драйв, який там буде відбуватися. Формування складу делегації відбуватиметься за участю громадських організації, так як саме від них надійшло звернення. Ми лише підтримуємо фінансово. Департамент фінансує по квитках, адже у нас був закладений кошторис на поїздку 5-6 тис. грн в залежності від кількості учасників», – сказала Світлана Гресь.

Попри події на Сході України, учасники фестивалю впевнені, що не варто відміняти захід, адже це чергова можливість показати, що українці єднаються й підтримують одне одного.