Микола Томенко закликає будувати український світ, а не лише боротися з «русским миром» та пропагувати американську ідею

13 Липня 2015 11:05
tomenko.ua

tomenko.ua

На цьому народний депутат України, засновник Фонду «Рідна країна» наголосив під час зустрічі у Львівській національній науковій бібліотеці імені В. Стефаника, де він презентував гуманітарні проекти Фонду.

М. Томенко зауважив, що виникла парадоксальна ситуація, коли нова влада вже більше року продовжує боротися з «русским миром», активно пропагувати важливість так званої «американської мрії», а разом з нею – цінностей англійської мови та європейських традицій, натомість у сфері гуманітарної політики, зокрема, в пропагуванні справжньої української історії, мови та культури майже нічого не робиться.

«Ми хочемо своїми проектами спонукати владу повернутися до української гуманітарної політики. Адже вся робота в цій галузі звелася до того, що протягом року розробляється чергова стратегія гуманітарної політики, а реально – нічого не зроблено», – зауважив народний депутат.

Зокрема, Микола Томенко поінформував, що в рамках гуманітарних проектів його Фонду «Рідна країна» для 100 шкіл Львівщини буде передано для вчителів історії DVD-диски «7 історичних чудес України», де є, зокрема, і фільм про Львів, а для вчителів української мови та літератури – аудіовидання «Класика української літератури. Живі голоси».

Даний проект Фонд Миколи Томенка реалізує разом з народними депутатами зі Львівщини: Ярославом Дубневичем, Оксаною Юринець, Богданом Дубневичем та іншими.

Також М. Томенко подякував колективу Львівської національної наукової бібліотеки імені В. Стефаника, де свого часу працював над документами і матеріалами при підготовці свого навчального посібника «Історія української Конституції». На знак вдячності він передав бібліотеці три видання Наукового товариства ім. Т. Шевченка, редагованих Михайлом Грушевським, що були видані у 1899 році.