Археологічна експедиція у Коростені знайшла прикраси давньоруського часу. ФОТО

24 Липня 2015 11:02
1.zt.ua

1.zt.ua

Уже майже місяць науковці Інституту археології НАН України спільно зі студентами-істориками ЖДУ імені Івана Франка проводять археологічні розкопки на давньоруському городищі в м. Коростень Житомирської області.

Про це інформує прес-служба навчального закладу.

Інститут археології НАН України протягом останніх років проводить планові археологічні дослідження в межах Житомирської області на пам’ятках, які відносяться до широкого хронологічного періоду: від кам’яної доби до періоду пізнього середньовіччя.

На початку липня 2015 року  Житомирська археологічна експедиція Інституту археології НАНУ на чолі з фахівцем у галузі давньоруської археології Андрієм Петраускасом вкотре розпочала археологічні розкопки на давньоруському городищі №1 в м. Коростень, яке датується серединою Х століття і пов’язане з 946 роком (роком спалення княгинею Ольгою Коростеня за допомогою птахів). До експедиції традиційно залучені  студенти історичного факультету ЖДУ імені Івана Франка. Також студенти задіяні ще й в дослідженні палеоботанічних матеріалів з городища: культур, які вирощували древляни (пшениця, просо, горох та ін.).

«Серед цьогорічних знахідок – прикраси давньоруського часу (намистинки з Близького Сходу та Середньої Азії), предмети побуту, наконечники стріл, металеві накладки, фрагменти кераміки та фрагмент скандинавського скроневого кільця», – каже керівник археологічної практики, директор Археологічного музею ЖДУ імені Івана Франка Марина Хададова.

Джерело: 1.zt.ua