В Радомишлі перевізника-монополіста змусили знизити тарифи

30 Липня 2015 19:07
1.zt.ua

1.zt.ua

Житомирське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України оштрафувало ФОП Макарчук Ю.А. за економічно необґрунтовані тарифи на перевезення пасажирів за проїзд в маршрутних таксі м. Радомишля.

Про це повідомляє прес-служба АМКУ.

“В  ході розгляду колективного звернення мешканців м. Радомишля та Радомишльського району щодо неправомірних дій виконавчого комітету Радомишльської міської ради (далі – Виконком) в частині підвищення з 11 березня 2015 року тарифів на проїзд в маршрутних таксі м. Радомишля Відділенням було порушено розгляд справи за ознаками вчинення ФОП Макарчуком Ю.А. порушення законодавства про захист економічної конкуренції. В ході розгляду справи ФОП Макарчуком Ю.А. було знижено тарифи на проїзд у маршрутних таксі з 4,00 грн до 3,50 грн”, – йдеться у повідомленні.

Разом з тим, адміністративною колегією Відділення 23.07.2015 винесено рішення, яким дії ФОП Макарчука Ю.А., які полягають у розрахунку та застосуванні з 15.03.2015 по 21.06.2015 економічно необґрунтованих тарифів на послуги з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування в межах м. Радомишля, визнано порушенням законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді зловживання монопольним становищем шляхом вчинення дій, що призвели до ущемлення інтересів споживачів.

За порушення законодавства про захист економічної конкуренції на ФОП Макарчука Ю.А. накладено штраф у розмірі 9 000 гривень.

Джерело: 1.zt.ua