Став відомий реальний стан виплати заробітної плати на Житомирщині

31 Липня 2015 14:07
likar.expres.ua

likar.expres.ua

Сума заборгованості із виплати заробітної плати на Житомирщині упродовж поточного року зменшилася у порівнянні з початком року на 3,5 млн.грн., або на 27,2%, і на 1 липня 2015р. склала 9,3 млн.грн.

При цьому обсяг невиплаченої заробітної плати становив 1,2% фонду оплати праці, нарахованого за червень п.р. Частка області в сумі заборгованості регіонів України (без урахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим і м.Севастополя та частини зони проведення антитерористичної операції), як і раніше, залишається незначною (менше 1%).

Переважну більшість невиплачених коштів, а саме 6,8 млн.грн., зосереджено на промислових підприємствах. Серед регіонів області найбільшим боржником по зарплаті є місто Житомир із сумою заборгованості 3,2 млн.грн.

На економічно активні підприємства області припало більше половини (54,8%) загального обсягу заборгованості, або 5,1 млн.грн., ще 39,1%, або 3,6 млн.грн. – на суб’єкти господарювання, щодо яких реалізовуються процедури відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом.

Решту коштів не виплатили своїм працівникам підприємства, які призупинили діяльність у 2012-2014 роках