В Житомирі відзначили 45-ту річницю з дня створення музею космонавтики

3 Серпня 2015 10:19

1 серпня 2015 року, Музей космонавтики відзначив 45-ту річницю з дня створення. Саме 1 серпня 1970 року в будинку, де народився геніальний засновник практичної космонавтики Сергій Корольов, було відкрито Меморіальний будинок-музей академіка як відділ обласного краєзнавчого музею.

В рамках святкування 45-ї річниці з дня свого заснування Музей космонавтики презентував пам’ятні конверти із зображенням Меморіального будинку-музею академіка С.П. Корольова та погашення поштових марок, конвертів та сувенірів спеціальним штемпелем, виготовленим до цієї дати.

Житомиряни та гості міста гортали сторінки минулого під час екскурсії в Меморіальному будинку-музеї з елементами історичної реконструкції.

До Дня народження музею в експозиції “Космос” відкрилася виставка з приватної колекції “Земні символи космічної ери”.

На День народження музею завітав перший космонавт незалежної України, Герой України Леонід Каденюк,  представники Державного конструкторського бюро “Південне” ім. М. К. Янгеля, Державного космічного агентства України, Українського молодіжного аерокосмічного об’єднання “Сузір’я” , науково-дослідних структур ракетно-космічної галузі нашої держави.

У своєму виступі перед присутніми Леонід Каденюк зазначив, що з ним у космосі побували фото Сергія Корольова, “Кобзар” та портрет Шевченка.

За матеріалами прес-служби міської ради

Джерело: 1.zt.ua