Уряд офіційно затвердив повернення медоглядів школярів у поліклініки

25 Серпня 2015 15:43
zhitomir.info

zhitomir.info

Уряд вніс зміни до порядку здійснення медичного обслуговування учнів загальноосвітніх навчальних закладів.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки.

«Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України № 568 від 5 серпня 2015 року обов’язкові щорічні профілактичні огляди учнів навчальних закладів проводитимуться медичними працівниками у закладах охорони здоров’я. У навчальних закладах огляди проводитимуть медичні працівники тільки у випадку проживання учнів у віддаленій від закладів охорони здоров’я місцевості. Такі рішення мають ухвалюватися структурними підрозділами з питань охорони здоров’я та з питань освіти місцевих державних адміністрацій», – йдеться у повідомленні.

Постанова Кабміну вносить зміни до пункту 4 Порядку здійснення медичного обслуговування учнів загальноосвітніх навчальних закладів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 8 грудня 2009 р. № 1318.

«Обов’язкові медичні профілактичні огляди учнів загальноосвітніх навчальних закладів проводяться щороку медичними працівниками у загальноосвітніх навчальних закладах у встановленому законодавством порядку», – так виглядав пункт постанови КМУ до внесення змін.

Як повідомляв Житомир.info, медичні огляди повернули у школи в 2013 році відповідною постановою Кабміну, але у Житомирі школярі продовжували проходити медичні огляди у поліклініках, бо так вирішила місцева влада.

Джерело: zhitomir.info