Конкурсний відбір до патрульної поліції у Житомирі призначений на 2 жовтня – Арсен Аваков

2 Вересня 2015 15:34

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков оприлюднив графік появи патрульної поліції в більш ніж 20 українських містах.

Після Києва, Львова та Одеси, в яких патрульні вже приступили до роботи, почнеться старт набору в Нову патрульну поліцію ще в 20 містах країни, серед яких і Житомир, де старт конкурсного відбору призначений на 2 жовтня.

Через три місяці, 250 житомирських патрульних, які зможуть пройти конкурсний відбір, приймуть присягу і заступлять на службу.

У конкурсному відборі можуть взяти участь всі бажаючі хлопці та дівчата, включаючи інспекторів Житомирської обласної ДАІ, які за висновком атестаційної комісії визнані придатними для подальшого несення служби.

Вимог не багато – вік від  21 до 35 років, моральна стійкість, водійське посвідчення, відсутність судимості і прагнення до якісних змін.

Етапів відбору кандидатів у нову структуру всього дев’ять – заповнення анкети, проходження медогляду, психотест, професійна підготовка і врешті здача іспиту. За два з половиною місяці з барменів, вчителів і медиків потрібно зробити професійних поліцейських.

Очікується, що заробітна плата нових поліцейських в Житомирі буде така ж, як в Києві та Хмельницькому – від 8 до 10 тис. Грн.

Джерело: 1.zt.ua